I. Blasius Creative Commons License 1999.10.13 0 0 3

Sajnos a gyarmatokat nem lehet visszaállítani, pedig így belegondolva a bennszülötteknek is jobb volt, amíg a fejlett országok mutatták nekik az utat, jelenleg polgárháborúk, vérengzések folynak Afrikában, gondolom a függetlenségpártiaknak annak idején nem ez volt az álmuk. Tehát ha gyarmatokat nem is lehet csinálni, a fejlett államok aktív szerepvállalással segíthetnének az Afrikaiak gondjain. Például iskolázni a bennszülötteket (itt a bennszülött nem pejoratív értelemben értendő), megmagyarázni nekik, hogy ha nem k....lnek annyit, akkor kevesebb gyerek lesz, a meglevők tanítására és élelmezésére jut pénz, a betegségeket gyógyszerszállítmányokkal enyhíteni, a marakodó afrikai milicistákat porig napalmozni lehetne.

Ha a rend helyreállna, akkor munkát tudnának adni a bennszülötteknek, végül is a feketék tudnak dolgozni,(cigányokat pl. nem importáltak volna Amerikába), hiszen azért kerültek Amerikába is, hogy dolgozzanak. Ezt most a szülőföldjükön megtehetnék. Ehhez nagyon sok pénzre lenne szükség, de mivel a probléma nagyon súlyos, előbb utóbb szükség lesz pénz invesztálására a térségbe.

A másik út a sociáldarwinista megközelítésből fakadna, magyarán Afrika határait lezárni a menekültek és a kivándorlók elől, és hagyni a bennszülötteket, hogy boldoguljanak ahogy tudnak, végül is ők akartak annyira függetlenek lenni.
Ez nem lenne túl humánus, és elég sok ember halálához vezetne.

Előzmény: eomer (2)