Eolomea21 Creative Commons License 2021.02.27 -1 3 5944

En is tudom, hogy nagy kulonbseg van kisbolygo es szupernova kozott - de mindegyik egitest, es neha nem is olyan konnyu meghatarozni, mely' egitest melyik kategoriaba esik.

 

Sok mas hasonlo SF filmben lenyegesen nagyobb keptelensegek vannak - olyanok, amikhez kepest az Orion tudomanyos oktatofilm.

 

Ugyanis az Orion teljesen mentes az olyan igazan zagyvasagoktol, amikor egy kezlegyintessel emberek tunnek el, gondolattal targyakat mozgatnak vagy akar evmilliardokat menek vissza a multba, stb. - vagyis termesztfolotti dolgokat produkalnak.

 

A termeszet-tudomany resze nem lehet a termesztfolotti. Lehet kutyulni a tudomanyos fogalmakat egy filmben, de az attol meg tudomanyos-fantasztikus film marad.

 

Az amugy elmes peldaddal elve: a pocok es oroszlan igaz, nem ugyanaz, de legalabb mind a ketto allat (sot, emlos, olyan hasonlosaggal, mint szem, ful, stb.). Es ez meg miondig jobb, mint ami sok mas filmben van, amiben a pocok es a Niagarai vizes, ill. az oroszlan es Pitagorasz tetele koze tesznek egyenlosegjelet.

 

 

Előzmény: atherton_ (5938)