naiv_ Creative Commons License 2021.02.27 -3 0 1282

"...hiszen az is előre borítékolható, hogy annak egy konkrét irányba előidézett változása vagy előnyös, vagy hátrányos lesz, 50-50% eséllyel."

Anélkül, hogy a "szent rezonánskör" elemzésébe belemélyednék, jelzem a fenti állítás  önmagában vitatható... Hiszen a feltett új, akár ötféle lemezalátétet ki lehet próbálni, amelyikből mind lehet jobb, mint az eredeti, vagy akár észrevehetetlen is az indukált különbség...
Ez igaz a "szentkörre" is, ott is lehetnek észrevehető, meg észrevehetetlen változások, a változás irányának érzékelése, ha már észrevehető - leszámítva az egyértelmű eseteket - valószínű erősen szubjektív - akárcsak a hangszínszabályozó gombok csavargatása, illetve a megszokottság...
Kétségtelen a 17 elemű felsorolt "szent rezonánskör" - kihagyva belőle a játszó állványt, a lakás akusztikáját, a hangfalalkat s mindezek elhelyezését - is komoly iparágat tart el...:), "... Vagy hagynám a francba az egészet;))" - talán ez a legjobb tanács...:)
Ha komolyan vesszük ezeket a dolgokat - akkor mérések esetleg mérések, netán mérések, vagy korrekten elvégzett vaktesztek tehetnének igazságot - a szubjektumon túllépve.

 

Előzmény: Mono SE (1281)