Gyenyi Creative Commons License 2021.02.26 0 0 26668

Továbbra is furcsa, hogy ez a csapat 3 ponttal vezet a francia bajnokságban. Talán nem fekszik nekik a stílusunk. Mindenesetre az egyértelmű, hogy jobbak vagyunk náluk. De azért ebből nem következik, hogy az őket 4 ponttal lemaradva követő PSG-nél is jobbak vagyunk. :) Csak megismételni tudom, hogy nemsokára a sorsoláson olyat nem kaphatunk, aki ellen biztosra mehetünk, de olyat sem, aki ellen esélytelenek lennénk. Bár félek, akárki is lesz az ellenfél, NJ azt vagy nálunk esélyesebbnek fogja tartani, vagy minket esélytelennek. :)

Néhány tanulság.

Stekelenburg megbízható kapus. Talán nem képes akkora bravúrokra, mint Onana, de eddig nem is volt arra szüksége. Kirúgásai jobbak, és nincsenek azok az idegesítő nagyképűségei, mint Onananak.

Alvarez egyik legfontosabb játékosunk lett. A vasárnapi meccs után féltem, hogy már túl jónak képzeli magát, és megint rendre az ellenfél kapuja közelében lesz, de ennek ellenkezője történt. Szinte nem is passzolt előre. Az is nem a feladata, de a gyenge napot kifogó Gravenberch mellett jó lett volna egy középpályás, akinek jó indításai is vannak, mert akkor nem szorultunk volna annyira be. Hogy ez bejött-e volna nem tudom, de ebből a szempontból jobb lett volna a Timber, Schuurs, Martinez, Rensch védelem, és Gravenberch helyett Blind középen.

Brobbey megint nagyon hasznos volt. Azt mondják, még van remény, hogy mégis aláír. Különben valóban csak segítünk neki, egy jó klub érdeklődésének felkeltésében. De Ten Hag érdeke, hogy jók, sikeresek legyünk, és ebben szüksége van Brobbeyra is.

Antony és Gravenberch meccsről meccsre rosszabbak. Nem tudom, miért, és azt sem, mit lehetne ez ellen tenni.

Akárhogy is 2021-ben nagyon megy a csapatnak. Ha vasárnap nem kapunk ki, akkor a PSV már csak a második helyben bízhat. De még, ha ki is kapnánk, nehezen hozzák be előnyünket. Annyira nem jók, hogy kevesebb pontot veszítsenek nálunk. De remélem, hogy nyerünk.

Előzmény: nj (26667)