Végül nem lett baj. Nehezebb meccs volt, mint az idegenbeli, a Lille némileg veszélyesebb volt, mint 1 hete, de nagyon okosan, taktikusan és fegyelmezetten futballoztunk. 4 félidőből 3-ban jobbak voltunk, így a továbbjutás megérdemelt. Igazán nagy kidolgozott helyzete most sem nagyon volt a franciáknak, igaz, az első gólt mi is pontrúgás után szereztük. Az első félidőben nem is volt probléma. A másodikban egyre jobban feltolta a védekezését a Lille, ami nehezítette a labdakihozatalt, de a félidő közepén többször is sikerült kiszabadultunk, akkor gyors egymásutánban 3 lehetőségünk is akadt, hogy eldöntsük a meccset, de egyiket sem sikerült kihasználni. Martinez lökése után viszont befújták a 11-est. Ez is véleményes volt, de inkább volt megadható, mint 1 hete a miénk. A végén egy Tadic-Brobbey akció után a berobbanó Neres befejelte a mindent eldöntő második gólt.
Ten Hag jó kezdőt rakott fel a pályára, a cseréi közül kettő indokolt volt, bár, én hamarabb hoztam volna Kudust Gravenberch helyett. Neres lehozatalát nem értettem, ő nem játszott rosszul.
Stekelenburg csak 11-esből kapott gólt, egyébként magabiztos volt. Néha, egy-egy alig mellélőtt labdánál talán túlságosan is. Feltűnő, hogy Onanánál mennyivel jobban, pontosabban rúgja ki a labdákat.
Rensch hozta azt, amit reméltünk,megfelelően pótolta Mazraouit. Dest távozása ellenére megint van két jó jobbhátvédünk. Timber hiba nélkül játszott, jól hozta ki a labdákat, bár, kétszer is majdnem elvesztette, amikor körülvették a franciák, de végül mindkettőt megoldotta. Azért legközelebb ezeket el kellene hagyni, mert egy jobb ellenfél ezt kegyetlenül kihasználja. Martinez a 11-estől eltekintve jó volt, de abból könnyen nagyobb baj is lehetett volna. Elég lett volna csak iszorítani a franciát, felesleges volt fellökni. Blind újra megoldotta a balhátvéd posztot, okosan, jól játszott, jól helyezkedett és a labdái is jó helyre mentek.
Alvarez a csapat egyik legjobb, leghasznosabb tagja volt. Rengeteg francia támadást megakasztott, nagyon ritkán tudtak mellette elmenni, ha egyáltalán. Az utóbbi időben rá sem lehet ismerni. Egy ilyen Alvareznek helye van a csapatban. Amióta ő jó, a középpályás védekezésünk nagyságrendekkel jobb lett, sokkal kevesebb támadás jut el a védelmi vonalunkig, a csapat sokkal kevésbé sebezhető, mint ősszel. Klaassen megint remekül játszott. Rengeteget futott, besegített a védekezésben, eloszotta a labdákat és még a 16-oson belül is feltűnt, fejellt egy fontos gólt is. Gravenberch nekem továbbra sem tetszik, sok labdát szór el, sokszor akadálya a gyors támadásépítésnek, igazából sem elöl, sem hátul nem meghatározó.
Antony sem fogott ki jó napot, igyekezett, próbálkozott, még védekezni is hátrament, de támadásban nem jött be neki szinte semmi. Tadic kihagyott egy helyzetet, de végül is megint benne volt mindkét gólban, a balszélen jobban ment neki, szerintem. Neres jobb volt, mint a bajnokikon, ha annyira nem is, mint a sérülése előtt, de most játszott, hogy javul. Fejelt egy fontos gólt, kihagyott egy helyzetet, talán lassan belejön. Szükség lenne rá.
A cserék közül Kudus és Idrissi már túl későn jött be ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjon tenni a játékhoz, de Brobbey beállítása megint telitalálatnak bizonyult. kétszer is nagy helyzetbe hozott egy-egy csapattársat, de Tadic és Klaassen nem tudta kihasználni azokat, a végén a harmadikat Neres viszont már értékesítette.