Tropea Creative Commons License 2021.02.25 0 0 21777

Az a baj, hogy te nem a létező szabályokról írsz, hanem arról, hogy szerinted milyen normákra lenne szükség a labdarúgás megreformálásához. A tegnapi esetnél azon van a hangsúly, hogy a védő nem nyilvánvaló gólhelyzetet akadályozott meg a szabálytalan mozdulattal, hanem csupán egy ígéretes akciót. A testi kontaktus jellegének annyiban van jelentősége, hogy egy esetleges brutális szabálytalanság gólhelyzettől függetlenül piros lapot eredményez. Ilyen nem történt.

 

A másik eset azért kelkene zavarjon, mert az is a része annak, hogy a bíró elrontotta a meccset. A bíró szóban megfeddte a sárga lapos Casemirót, mert az szerinte 11-esre játszott az esésével. Ha úgy ítélte meg, hogy nem szándékosan esett el, akkor egyáltalán nem kellett volna figyelmeztetni, ha viszont műesésnek látta, második sárgával ki kellett volna állítani a brazilt. Ha kiállítja, a játék képe megváltozott volna, és valószínűleg nem nyer a Real.

 

A játékvezető a kiscsapat kárára durván belenyúlt a meccsbe, és ezzel valószínűleg eldöntötte a továbbjutást. Az embereknek pedig abból van elegük évek óta, hogy rendszeresen a Real Madrid jön ki jól a bírói hibákból, illetve a rugalmas szabályértelmezésből. 

Előzmény: Repülőrepülőgép (21775)