.ETNA. Creative Commons License 2021.02.24 0 0 5194

Szia!

 

Nem rémlik, hogy olvastam volna hasonló problémáról, beírtam a bal oldali keresőbe is, de ott is sajnos csak a Te hozzászólásod adta ki.

 

Az egyik oldalon ezt találtam, de biztosan olvastad már Te is:

  1. Az első a fagyás fázisa: az első panaszok megjelenésétől számítva 3-6 hónapig tart, intenzív fájdalom jelentkezik és a vállízület lassan bemerevedik. Minden mozdulat egyre fájdalmasabb, aminek következtében a beteg egyre kevésbé használja a végtagot, így a vállízület mozgása beszűkül.
  2. Ezt követi a fagyott fázis: a tünetek megjelenésétől számított 3-12. hónapban figyelhető meg. Ebben az időszakban a fájdalom mérséklődik, de a mozgásterjedelem nem javul.
  3. Majd az olvadás szakasza következik: a fájdalom már megszűnik és fokozatosan visszatérnek a mozgások is. Ez az időszak akár egy évig is eltarthat.

 

Összességében tehát a befagyott váll szindróma gyógyulási ideje minimum 1,5-2 év, azonban a gyógyulás után is fennmaradhat minimálisan a csökkent mozgásterjedelem.

 

Talán érdemes lenne egy-két magánkórházban is érdeklődni, Budapesten van néhány, ahol pl. lökéshullámmal stb. próbálják eredményesen gyógyítani, ill. kezelni.. vagy az ott olvasottak alapján az állami rendszerben, pl. egy reumakórházban keresni gyógytorna igénybevételére lehetőséget.

 

https://medicoverkorhaz.hu/blog/befagyott-vall-szindroma/

https://www.harmonia-centrum.hu/befagyott-vall-kezelese?gclid=EAIaIQobChMI7_v2we2C7wIV5hJ7Ch3CeAAPEAAYASAAEgLCevD_BwE

Előzmény: Gabcsi73 (5192)