Na úgy látom sikerült kellően provokativnak lenni. Ennek örülök.
Nyilván van evidens téveszme és vannak tényleg beteg emberek.
De vigorral kérdezem: hol a határ?
Frankie! a saját szemszögéből senki sem paranoiás, a valóban beteg paranoiás számára mindenki másnak van rögeszméje és sötétek is ráadásul, hogy nem értik az ő tiszta gondolatait. És nem hajlandók tudomást venni második fejéről.
Annak a felfedezésemnek adtam hangot, hogy a paranoia szerintem nem valami teljesen abnormális dolog, inkább csak valami el van túlozva benne.
Ha teszem azt van Isten (amit bizonyitani nem lehet, de attól még lehet), akkor a materialisták téveszmékben gondolkoznak. És mivel azt sem lehet bizonyitani, hogy nincs Isten, ezért mondom, hogy senkiről sem zárható ki, hogy téveszmékben gondolkozik.
Tehát engem örömmel tölt el ez a felfedezés, hogy minden normális ember is mutatja a paranoia sok jelét (lehet, hogy ez is egy téveszme???). Itt a fórumon fokozottan igy van. És szerintem ez egy érdekes téma ráadásul.
Az idézőjelekről ne feledkezzetek meg, egyelőre, amig nem súlyosbodik nálam is a helyzet, senkit nem szállittatok klinikára.
De érdekes néha az embernek önmagát megnéznie, mennyire képtelen arra, hogy feladja "téveszméjét". Én is, mások is, ti is.
Na nem ragozom túl.