Ruppy Creative Commons License 1999.10.12 0 0 495
Lesliev

Nekem is savanyú a szolo. De én is úgy látom nem egy lenyugözö formájuak a Rolexek. Már vol 2 féle a kezemben (egy arany Day-date és egy sima tengerész acél) és olyan darabos stilusuak voltak. Persze attol még a legjobbak egyike. Az arany Rolexel az volt a kollégám problémája, hogy hibátlan állapotuan vette 10 évesen (egy széfben csücsült az ora soha sem hordták) de miután elkezdte hordani már simán csak az öltönytöl az ora és a president szij gyönyörü magas fénye egy hónap mulva sokat veszített és elég viseltesen nézett ki. Most adta el.(1.8M) A véleményem akkor is az, hogy akár milyen gyönyörü és jó minöségü egy óra akkor sem adnék érte milliókat. Ráadásul szerintem az igazi ÓRA az acéltokos,zafir üveges,erös szíju és semmi faxni.

Megmértem vonalzoval. 1 cm vastag, 4cm az átméroje, és nehéz mint a fene de nem bánom.Ez a legnagyobb mérettü. Az külön tetszik benne, hogy a sima jó vizzárásu órák kb 10 bar-jahoz képest 30baros.

Amikor kaliber leirásokat olvas az ember vigyázni kell arra, hogy ne keverje össze a kaliber vastagságot az ora vastagságával. Persze vannak csodák is. pl: Longines egyszer gyártott egy 1.8mm vastag mutatós kvarc órát. A szíja vastagabb volt mint az ora komplet vastagsága.

Előzmény: Lesliev (492)