ErkölcsTan Creative Commons License 2021.02.21 0 0 676

Mindkét korábbi idézet helytálló és jogos felvetéseket tartalmaznak szerintem. Nekem is és másoknak is ezek voltak a fő problémáink a memetikával régebben. Azért írom, hogy régebben, mert ezekre megoldást találtam. Egyrészt a memetika lényege nem a kulturális szokások önkéntességen alapuló átvétele, hanem inkább idegrendszeri vírus, amiben az ember csak egy - valójában nem annyira szabadon választható -  klónozó gazdatest. Számos dolgot leteszteltem ilyen tekintetben. Leírtam előre mi fog történni a memetikai gyógyító vakcina mém gondolataim szabadon engedése után és azok a dolgok is történtek. A két fő meghatározó fogalmat is ennek megfelelően módosítottam:

Memetika; az emberi gondolatok – a biológiai vírusok működési elvéhez hasonló – lényegét tekintve pszichológiai klónozással szaporodó fertőzési és gyógyítási szabályait és törvényszerűségeit vizsgáló, feltáró tudományág. (röviden: utánzástan, ismétléstan régebben, de helyesen inkább klónozástan a jövőben) 

Mém; egy speciális információs csomag, amelyhez valamilyen formában, valamilyen késztetés is kapcsolódik, ami miatt ráveszi az embereket, hogy akár racionális gondolkozás nélkül, sőt annak ellenére  is, magukban hordozzák, ismételjék, másolják, átadják.

Előzmény: MemetikaTan (675)