"leiskolázásról nem volt szó, hiába voltunk mezőnyfölényben, olyan sok tiszta gólhelyzetet nem sikerült kidolgozni."
Azért egyetlen jójuk a kapus volt. Antony kihagyott 2-3 jó helyzetet, Neres kapufát lőtt, Klaassen nagy helyzetben nem találta el a labdát. A gólokon kívül ennyi helyzet egy így védekező csapat ellen nem olyan rossz. Ehhez képest ők mit csináltak? Semmit. Végignéztem EL meccseik statisztikáit. Ez volt az első olyan meccsük, melyen egyetlen helyzetet nem dolgoztak ki, a potyagólon kívül egyszer sem lőttek kapura. Ilyen alacsony labdatartásuk sem volt eddig. És ennek a mi jó játékunk volt az oka. Lehet, hogy nem a leiskolázás a helyes kifejezés, de hogy a 2:1 roppant hízelgő volt számukra, az szerintem vitathatatlan. Olyan EL/BL meccs, melyen mi olyan alárendelt szerepet játszottunk, mint most ők, talán utoljára a 2 Salzburg elleni volt 7 éve. Pedig azért azóta volt egy pár komoly ellenfelünk. Voltak nagyobb vereségeink, de olyan meccsünk, melyen egy helyzetet sem dolgoztunk ki, csak egyszer lőttünk kapura, 36%-os volt a labdatartásunk, 2014 óta szerintem nem volt.
"Egy jogtalan 11-esnek köszönhetően tudtunk csak egyenlíteni."
Jogtalan nem volt, mert a srác kézzel hozzáért Tagliaficohoz, és azért mindig lehet 11-est adni. Persze ahogy a srác hozzáért, azért kevés bíró adott volna 11-est. De lehetett adni.
"még hátra van a visszavágó, ha ott kikapunk 2 góllal, vagy 3-2-re (egyik sem lehetetlen), akkor gondolhatod át újra, amiket leírtál. "
Ha a Lille továbbjutna, az óriási csoda lenne. Semmi sem lehetetlen, de ez roppant valószínűtlen. Védelmünk régen volt ilyen jó. Két gólt nem valószínű, hogy kap.
"volt két jobb csapat a BL-csoportunkban, akik egyértelműen többet mutattak, mint mi."
Egyértelműen? A Liverpool ellenünk két döntetlen szagú meccsen 1-1 roppant szerencsés góllal nyert. De végül is azzal estünk ki, hogy az Atalanta egyszer lekontrázta a Liverpoolt. Utána Bergamoban sokkal simábban nyert a Liverpool, mint ellenünk bármelyik meccsen. Ha pedig a csütörtöki 11-est jogtalannak tartod, akkor az Atalanta amszterdami meccsén Gravenberch második sárgáját még inkább annak kell tartanod. Mit tehetett az ellen, hogy egy nála sokkal alacsonyabb srác belefutott a könyökébe? Utána választhattunk, hogy tartjuk az eredményt, hogy ne mondhasd, hogy két meccs alapján ők voltak jobbak, vagy 10-en is megpróbálunk győzelemre menni, hogy továbbjussunk. Ezt tettük, és egy kontrával kikaptunk. A két meccs egyikén sem voltak jobbak nálunk.Viszont mi kétszer nyertünk a dánok ellen. Ők nem. Pedig biztos nyerni akartak. Amilyen meccseken, amilyen gólokkal ellenünk a Liverpool nyert, és amilyen helyzetet Huntelaar kihagyott, talán még te is egyetértesz velem abban, hogy a két meccs alapján legalább egy pontra rászolgáltunk volna. Persze az Atalanta gólkülönbsége akkor is jobb lett volna, de akkor, szerintem joggal hivatkoznék a COVID tesztek által okozott pechre, ami az oka volt annak, hogy Dániában csak 2:1-re nyertünk. Bár gondolom, te ebben sem értenél velem egyet, de erről már nem fogok vitatkozni.