RnD Creative Commons License 2021.02.20 -1 5 3341

Vác--Zvezda: 15-17

 

A Vác csapatában ma sem játszik LR, Diószegi viszont rendbe jött és vállalta a játékot. A Zvezda Nyikityina személyében komoly erősítéshez jutott: ő egy kapura veszélyes ballövő-irányító, nagyon jól egy-egyezik, hamar eljut a hatosig, egymaga futószalagon hozza a helyzeteket, kiállításokat, heteseket. Így aztán a vendégek kezdtek jobban, Nyikityinához 'hozzá kellett szokni'. A kilencedik percben már 1-5-re mentek,  a Vác az első akciógólt csak tíz perc után lőtte: Hámori egy-egyezés után középről betörésből. Aztán lőtt még egyet, de közben kétszer ki is állították (másodszor a 17. percben), és ez nem sok jót ígért.

 

A második tíz percben feljavultunk támadásban, az Aron Andrea helyére becserélt Bárdy Noémi két gólt is lőtt balkettőben betörésből, Diószegi jobbszélről betalált kétszer, így vissza tudtunk jönni a meccsbe (10-12 22. perc)  Szondi Zsófi három klassz gólt is lőtt, az orosz kapusok 26 percig nem védtek semmit és most elöl is többször elsiették a támadásaikat, gyors labdafelhozatal után rendre elrontották a támadás befejezéseket. Így a 25. percben sikerült egyenlíteni (13-13)

 

Gumjanov időt kért és leordította a játékosai fejét. Ez hatott is, mert nemsokára megint ők voltak elöl három góllal (13-16 a 27. percben). Bárdy sajnos többször is pontatlanul passzolt vonalra a beállónak, Aron Andreának meg az egyik betörésnél megsérült az ujja (nem a lövőkezén). Ennek ellenére a meccs végén sikerült újra gólokat lőni, és ha az újra beálló Aron baloldalon betörésből nem rontja el a ziccert (29'10 15-16-nál) akkor egyenlítettünk is volna a félidő végén.

 

Így viszont 15-17. Ha lenne kapusteljesítmény nálunk - és az oroszoknál továbbra sem - akkor hozni tudnánk a meccset, Nyikityina ide vagy oda....