Nem jól mondja? Hm? Mert te aztán tuti jól mondod? Kb. ugyanannyi a megbízhatósága mindegyikünk állításának. :)
Valószínű csak azért, mert a foggyulladásra koncentrálsz, látod, a fogorvos szerint meg nincs több, és gyanítom őneki nagyobb rálátása van, hisz mégiscsak naponta csinálja. Én meg például egy ilyent se tudok mondani az ismeretségi körömben, tényleg nincs. De ez nem azt jelenti, hogy te hazudsz, és egyáltalán nincsenek ilyen betegek.
Van egy jelenség, a választások körül hallottam egyszer, biztos van valami pszichológiai neve is, de nem jut eszembe. Szóval mikor az ember meg van győződve róla, hogy X párt fog győzni, mert ő akivel beszélt mindenki azt mondta hogy X pártra fog szavazni. Aztán a másik párt nyer. Azt mondják az ember hajlamos a saját véleményére figyelni, és csak a saját érdeklődési körének megfelelő emberekkel beszélget, olyanokkal találkozik (vagy azok vannak többségben), így csak arról az oldalról van információja. De van benne logika, nem? Ha engem nem érdekel például a foci, ami igaz is, akkor nem fogok focis híreket olvasgatni, nem nézek focis műsort, meccset, ha a munkatársaim a tegnapi meccsről beszélnek, én nem tudok hozzászólni így nemis kapcsolódom bele a beszélgetésbe, lehet hogy ki is megyek onnan, vagy ha nem akkor egyik fülemen be másikon ki.