wdvarhel Creative Commons License 2021.02.18 0 1 169972

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nagyon örülök a tegnapi győzelemnek (bár a végén a pontrúgásból bekapott gól rohadtul bosszant).

Ugyanakkor úgy érzékeltem, mintha a Sevilla nem készült volna fel a Dortmundból. Nem hiszem, hogy a játékosaink hirtelen megtáltosodtak volna (najó, Dahoud, ő igen), egyszerűen rohadt sok helyet hagytak a spanyolok, amit Sanchoék köszönik szépen ki is használtuk. Ilyen szintű umschalteneket egyszerűen már egyik Bundes csapat sem enged meg a BVB-nek, ezért is van a sok erőlködés. Mindenesetre a második félidőre Lopetegui gatyába rázta a taktikát, és mi is kifogytunk a szuflából, így a visszavágó bőven tartogathat még kellemetlen meglepetéseket.

Most a sportmédia mindenütt Haalandot hypeolja (mondjuk megérdemelten), de nekem legalább annyira tetszett Sancho, és önmagához képest Reus is nagyot ment. Nem lesz ő már soha a régi Reus, de ha minden meccsen ilyen védőmunkát nyújt, én elégedett leszek vele. Kiemelném még Moreyt, aki egyre jobb. Játszatni kell a csávót ezen a poszton minél többet, és jövőre nem lesznek szélsővédő gondjaink.