PepperoniPizza Creative Commons License 2021.02.17 0 0 72181

Hello mindenki,

pár nap múlva megnézek egy 728i-t. M52B28-as motorkódú - láncot kellene ezen is cserélni vagy ezek még dupla sorosak és bírják? Projekt autónak menne, másodiknak a mostani mögött, tehát nem minden napra, de nem is szobornak, tehát használva lesz -» terv 2-3 hét futás, 2-3 hét pihenő, de az is lehet hogy kevesebb. Mindenképpen benzinben gondolkodom.

Elméletileg strapabíró motor ahogy én tudom, vagyis amit olvastam róla a melegedést és az esetleges olajfogyasztást kivéve (bár ilyen idősen melyik nem csípi?). Nyilván vannak hibák, melyiknek nincs. Ez az 5HP18 (azt hiszem az van benne, mert tiptronic) sok baja tud lenni, vagy ezek még kimennek a világból a megfelelő törődés mellett? Olajat 60 ezrenként kellene benne cserélni? Futómű gondolom nem egy pofonegyszerű szerkezet. Mennyire szeretnek összerohadni a csavarok, vagy úgy kompletten? Ha nem gyári, akkor melyik minőségi utángyártott mehet bele, mik a tapasztalatok? Pl Meyle, Monroe, Febi? Ugyanúgy vonatkozik a kérdésem a motorra is, bár itt inkább szerelhetőségre gondolok. Gondolom időigényes, de hozzáférhető? Pl gyertya/trafó csere, vízpumpa csere? Első sorban magam szerelném amit tudok rajta, ahogy teszem a mostanival is - nem BMW az igaz. Apropó, mennyire passzol pl az ülés az e39-ből? Tehát ha netán komfort ülést szeretnék betenni, megoldható simán plug and play módszerrel, vagy ezt is programozni kell? Ja igen, az üzemanyag tank ha bibis, azt megbontás nélkül lehet észlelni? Bontott alkatrészek vannak a piacon? Megbízhatót tudtok ajánlani esetleg?

Nagyon köszi