Fuly Creative Commons License 1999.10.09 0 0 193
Szia Allia!
(Hédi, Te is figyelj!)

1. Geréb Ági 17 évi klinikai orvosi gyakorlat után (kb. 7 éve) praktikusan kiszorult a kórházakból, azóta otthon kísér szüléseket. Módszer: háborítatlan, természetes szülés, azaz minél kevesebb (lehetőleg nulla) beavatkozás. Elérhetőség: rendszeres nyílt információs estek vannak Érden a születésházban. Következő alkalom: október 15, 17 óra. Későbbi időpontot és odatalálást emilben tudok írni.

2. Gyöngéd születés: passz. Ágiék inkább a mama és a baba kapcsolatára, illetve a szülés, mint esemény háborítatlanságára teszik a hangsúlyt.

Tudatlanságomra mentség lehet
Tudatlanságodra nincs mentség! - mert itt nem kell mentegetődzni :))
Itt még Skorpiónak sem kell mentegetődzni, pedig alaposan belénk csípett. Ő ezt gondolja, és legalább felvállalta.
Van a fórumon olyan orvos, aki még ezt sem meri felvállalni...

A párodat meg SZVSZ ne akard rávenni semmire, mert attól mindketten szenvedhettek. Gyertek el információs estre, esetleg utána tanfolyamra is, és dönsétek el, hogy mit akartok. A tanfolyami részvétel nem kötelez semmire, többen tervezett kórházi szülés előtt járják ki.
A tanfolyam 5 nap, naponta 10-től 15-ig tart. Az öt nap öt téma:
1. A születés eseménye az életben - egymásra (és a babára) hangolódás
2. Szakmai nap - nőgyógyász (Ági)
3. Ahogy a gyerekorvos látja - (olyan gyerekorvos, aki megmelegíti a kezét és a sztetoszkópot, mielőtt a gyerekhez nyúlna, stb.)
4. A szülés bábaszemmel - arról, hogy mi fog történni...
5. Szoptatás

Utána van egy 1,5 napos kiscsoportos foglalkozás, ami otthonszülőknek kötelező. Itt a göcsök, gátlások oldása van napirenden. Zűrös, válófélben levő pároknak nem ajánlott! (az otthonszülés se - válás lehet belőle, tapasztalat)

szóval ők is támaszkodnak valakire, nevezetesen az Ágira
Igen is, meg nem is. Csak az tudja otthon megszülni a gyermeket, aki képes és akar önmagára támaszkodni. Otthon nem lehet 'kiszedni az anyjából' (brr..) a gyereket. Kórházban meg többnyire nem várják ki a spontán szülés tempóját.

Én azon tudok nagyon kiakadni, ha valaki olyan élményeket szerez, hogy utána nincs kedve többet szülni
Otthon is lehet ilyen élményt szerezni, ha valaki csak a csempézett szobát cseréli fel a sajátjára. Ha nincs meg az a belső erő, ami magától kihozza a gyereket, abból trauma lesz (vagy kórház).

Allia!
A gyermekvállalás ugrás az ismeretlenbe - de igazából a szülésig eltelt idő csak a nekifutás, a lendületvétel. Az igazi változás a szülés eseményével kezdődik meg, készüljetek rá, és találjátok meg a Nektek legjobbat.

Kérdezzetek nyugodtan, lehet, hogy válaszolni is tudok.
Sziasztok
Fuly

Előzmény: Allia (192)