NaNe Creative Commons License 1999.10.08 0 0 31
Kedves John Zero,

Szerintem ez nem működik. Az ember dolgozni jár, vásárolni, megy a gyerekért az óvodába, tele cekkerrel a kezében. Aztán a munkahelyén is két-három ügyfélhez naponta, oda is vinni kell legalább egy notebookot, meg amik nekik kell plusz.
Hogy metrózzak ki mondjuk Vecsésre a Kálvin térről ? És onnan hogy menjek a gyerekért ? Tudva levő, hogy az óvodákban max. 6 óráig vállalnak felügyeletet.

Mondanék egy-két ötletet, hogyan lehetne közvetve, vagy közvetlenül BP közlekedését felgyorsítani :

- Könnyíteni és korszerűsíteni kellene a hivatali ügyintézést, hogy legalább már emiatt ne kelljen hivatalokba rohangálni. Ezen az Internet sokat segíthetne és fog is. Ez is forgalomcsökkentő tényező.

- Népszerűsíteni kell az otthoni munkavégzést. Ennek jelenleg nem csak technikai akadálya van, de a hagyományok is komoly gondot okoznak.

- El kell érni azt a jövedelmi szintet, hogy elég legyen egy kereső egy családban.

- A peremkerületekben is meg kell teremteni a magas színvonalú oktatási, egészségügyi és sportolási lehetőséget. (A vásárlási lehetőségek legalább már részben adottak)

Ami közvetlenül a közlekedést illeti :

- Én nem tudom, hol szokás az, hogy a felbontott útburkolatot úgy hagyják - betemetetlenül. De ami a Váci út város eső részén van, az igen csak balkáni.
Tehát kötelezném az utak karbantartóit, hogy megállás nélkül dolgozzanak, napi 24 órában.

- A városi közlekedésből kitiltanám az összes olyan teherautót és buszt, melynek végcélja nem a városon belül van.

- Szigorúbb műszaki elvárásokat támasztanék a teherautókkal szemben. Röhej, de van olyan tehergépkocsi, amelyik teher nélkül is csak max. 30-cal döcög.

- Megszigorítanám a teherszállítás gyakorlati feltételeit. Pld ne lehessen nyitott platóval telenyomni a várost homokkal, cementtel, fadarabokkal, lécekkel, törmelékkel, stb....

- A város területén belül ingatlanokat vásárló üzemanyagforgalmazókat és nagyvállalatokat kötelezném, hogy az épüleletek alá mások által is igénybevehető mélygarázsokat építsenek.

- A szemétszállítás időpontját korareggeli vagy esti időpontban határoznám meg.

És még van egy csomó dolog, amivel - van hogy egy fillér nélkül - racionalizálni lehetne a közlekedést.

NaNe

Előzmény: John Zero (30)