cornus015 Creative Commons License 2021.02.13 0 0 2065

Sziasztok!

 

Nálam 4 éve telepített a Nívó egy kültéri ajtót. Nem volt olcsó, de alapvetően elégedett vagyok vele - leszámítva azt, hogy a keretében semmi szigetelés nincs. Hőhíd az egész. 

Az eddigi években nem volt időm vele foglalkozni, idén viszont igen, így éltem is a garnaciával. Kijöttek első körben, újraszilózták, cseréltek pár tömítést és végeztek (az amúgy nagyon jóarc szerelők). Szeretem az ilyen szerelőket, mert őszinték. Például csodálkozva nézték, hogy a biztonsági szegek, amik az ajtó lapot tartják a keretben csukott állapotban hogy nem rozsdásodnak még ilyen nedvesen (azóta rozsamentesek már ezek a pöckök, gondolom nem csak nálam gond a nedvesség). 

Persze a hiba nem javult meg, jeleztem újra, kijöttek újra most már más csapat. Ők állítottak az ajtón, mivel nem zárt tökéletesen, leszedék az összes szigetelő gumit és újabb, profibbat tettek fel. Most már nem záródik olyan könnyen az ajtó (értsd: eddig picit meglendítettem és szépen becsukódott, most már erővel be kell nyomni / húzni - ami hosszú távon nem fog jót tenni a kilincsnek). 
A hiba továbbra sem oldódott meg, még mindig hőhíd az egész keret. Írtam nekik ismét, hogy valami radikálisabb javítás fog itt kelleni. 

https://photos.app.goo.gl/KxMzimJRvVUmzBEk7 itt van pár kép, a telepítésről és most mértem párat, mekkora a hőkülönbség: ajtólap 19-21 fok között, keret 7-14 között. Méghogy szigetelt és hőhíd mentes :/ 

 

Esetleg volt itt más akinek ilyen gondja volt és meg tudta oldani? Mert úgy látszik ők nem értenek hozzá. gondolok itt olyanra mint a keretet belülről kifúlyni megfelelő purhabbal?

 

Igazából még túl is énélm a dolgot, de mint látjátok az ajtót belülről egy olajozott tölgyfa falpanel veszi körül, ami folyanatosan nedves ezáltal, előbb utóbb el fog rohadni tőle :/  

 

(házon belül amúgy 20-22 fok között és 50-60% közötti páratartalom van. kölcsön kértem egy párátlanítót, amivel letoltam 50% alá a párát, de úgy se volt változás, lévén annyira hideg a keret, ahogy azon ~40%-nál is kicsapódna a pára. A házban máshol nem csapódik ki amúgy sehol se pára, nincs penész).