dcsh Creative Commons License 1999.10.07 0 0 189
Kedves Ágihoz Tanfolyamra Járók!

Én igazán nem vagyok most érdekelt a témában, mivel éppen nem akarok szülni, de engem annyira érdekelne ez a tanfolyam! Írjatok már róla valamit részletesebben! Mik a témák, hány találkozásból áll, stb. Még az is izgat, hogy van-e az otthonszülésnek anyagi vonzata, ha igen, akkor ez is izgat. Ha azt gondoljátok, hogy ez nem tartozik a nagy nyilvánosságra, emilben is jó lesz...
Az IKEA szoba történetét nem ismertem, bár mindkét csemstémet Bálint dokinál szültem. Az egyiket még akkor, amikor partizánakciónak számított az "alternatív szülés", a másikat az IKEA szobában. Arra jó az a szoba, hogy külön van. Egyébként nekem nem a berendezése számított, mondjuk a franciaágy nem volt rossz a szülés után.
Az a gondolatom támadt még itt közben, hogy azok, akik az otthon szülést választják, szóval ők is támaszkodnak valakire, nevezetesen az Ágira. Van aki ezt a támaszt a választott orvosában találja meg a kórházban, és ha elégedetten tud visszagondolni az eseményekre, akkor tulajdonképpen nem kérdőjelezhető meg a döntése. Én azon tudok nagyon kiakadni, ha valaki olyan élményeket szerez, hogy utána nincs kedve többet szülni (van ilyen ismerősöm). A kórházban több esély van ezekre a rossz élményekre. Mint fent említettem most éppen nem készülök szülni, de azt hiszem a harmadikat is Bálint dokinál fogom szülni, akárhol dolgozik is akkor majd.
Erről a Papp fődokiról már hét évvel ezelőtt lehetett tudni, hogy egy demagóg, aki azért jelenik meg az alternatív szülészeti konferenciákon, mert az az új idők szele, menő dolog, amiből nem szabad kimaradni, mert ha lemarad, kicsúszik a keze közül az irányítás. A hugom volt gyakorlrton az osztályán, mit mondjak... Nem tapasztalta a humánus szellemet ott. Tudom, hogy általánosítani nem jó, de azt gondolom, a világ sora az, hogy az ilyen demagógok csinálják a törvényeket, mert az igazi szakEMBEREK teszik a dolgukat, nem a hírnevet hajkurásszák.
Ha valaki találkozik Bálint dokival, üdvözlöm.
Hédi