H.B.R Creative Commons License 2021.02.11 -1 8 50319

Üdv!
Nemcsak innen, hanem nagyon-nagyon sok helyről gyűjtjük a képeket. Magánemberektől, veterános csoportokból, szervezetektől (Postamúzeum, Policecars.hu, stb) 

Akiktől csak tudunk, illetve ahol nem egyértelmű a forrás, ott engedélyt, illetve információt kérünk, bár sok esetben szvsz felesleges, mivel az eredeti forrás, és a forráshoz vezető link a legtöbb esetben rendelkezésre áll. Szerencsére eddig 1-2 kivételt eltekintve mindenhol pozitív fogadtatásban részesült az oldal, hál'istennek senki nem hiszi adathalász, meg visszaélésekkel teli oldalnak, mert nyilván nem az. Egyedül az MTVA oldalán található képek nem engedélyezettek újrafeltöltésre, ott csak a képhez tartozó linket illesztjük be.
Az is igaz, hogy ha kapunk engedélyt egy forrástól, vagy akár ha fel van tűntetve egy forrásnál, hogy szabadon felhasználhatóak a képek forrásmegjelöléssel (mint jelen esetben a regifotok.hu-nál), akkor először azon futunk végig, és csak utána keresünk újabb képeket, mert az oda-vissza ugrálásba csak belebonyolodnánk. Ezért van az, hogy mondjuk 50-60 képen keresztül csak az adott forrás képeivel lehet találkozni, de nem azt kell nézni, hanem az adott rendszám kombinációt ami felkerült.

Az is igaz, hogy az első kb. 100 kép ebből a fórumból lett feltöltve, forrásmegjelöléssel, illetve hozzászólásra mutató linkkel, de sok esetben volt az hogy nem a fórumozó volt a szerző, hanem egy Facebookon talált kép, Autó-Motorban talált kép, vagy bármi más volt a hozzászólásban, ennek ellenére ezt a fórumtopicot írtuk be forrásnak, és ha meglett az eredeti forrás, akkor javítottuk.

És igen, jópár fotónak nem ismert az eredeti szerző, de ezeknél is igyekszünk kideríteni, hogy kitől származhat, ki lehetett az eredeti forrás. Nyilván ha megtaláljuk, de nem egyezik bele hogy fent legyen a fényképe, levesszük, erre eddig mindössze egyszer volt példa. Van ilyen, mi is megértjük, nem szoktunk vitát generálni belőle.

Egyébként, mi erre a gyűjtésre egy hobbiként tekintünk. Mi is dolgozunk, családunk van, magánéletünk, más hobbink, így az oldalra nem sok idő jut (sok helyen azért is olyan, amilyen, még), de amikor tudunk vele foglalkozni, akkor azt örömmel tesszük. Lényegében ezt a cuccot a covid szülte, mert most többünk (4-en csináljuk az oldalt) home officeban van, vagy épp szünetelteti a vállalkozását, és jut ideje az oldalra, illetve a gyűjtésre, források keresésére, engedélyek kérésére, meg hasonlók. 
És mi mit élvezünk ebben? Például most azt tök jó látni, hogy lassan az összes állami versenyautóról lesz kép a gyűjteményben, vagy hogy még tavaly az oldalnak köszönhetően visszajuttattunk egy plakettet annak első tulajdonosához 40 év után, vagy mondjuk találtunk egy fotót valakinek a Skodájáról, ami még akkor készült amikor nem náluk volt az autó. Ilyenkor megy a sztorizás, egekben a nosztalgiafaktor. Imádjuk.

Előzmény: pumukli89 (50276)