RnD Creative Commons License 2021.02.11 -7 9 1260

MTK--ETO: 23-40 (10-19)

 

 

Egy éve januárban az MTK-ETO meccs alig tíz perccel a vége előtt még nem dőlt el (20-22), az első félidőben szinte végig a hazai csapatnál volt az előny. Ma negyedóráig bírták az iramot, tovább nem: ezután a győriek összehoztak egy 10-0-ás sorozatot (6-8>16-8 a 27. percben) és a második félidő már csak formalitás volt, amit le kellett játszani, vagyis inkább túl kellett rajta lenni…

 

Egészen precízen meg lehet határozni azt amikor az MTK-ban megtört valami: a 14. percben Győri Barbi védte Fodor Csenge szélső ziccerét (8-6), utána baloldalon hozták fel a labdát, de kilenc méteren Marincsák Niki kipasszolta azt az oldalvonalon túlra (Pelczédernek szánta, de ő közben már lerohant az alapvonalig). Az ETO támadhatott újra, Fodor most is megkapta szélen a labdát és ezúttal nem hibázott. Ezt követően Zácsik Szandra kettős zárásból kilenc méterről magasan a kapu fölé bombázott, Edwige meg kiegyenlített (8-8 16. perc). Alig több mint két perc alatt semmivé lett az MTK korábban gondosan felépített és nem könnyen megtartott kétgólos előnye (az első negyedórában ők vezettek végig). Ezután már az ETO percei következtek, az ETO negyvenöt perce pontosabban….

 

Győri Barbi az első félidőben nagyon jól védett (9/28 az elején 5/12) és a hazaiak akkor még szuperül rendeződtek vissza (az ETO hat percig csak egy gólt tudott lőni, ez is ritka…). Zácsik nem akármilyen átlövésgóllal indított (2-1), a következő próbálkozását a kapusba lőtte, aztán egyet a védőkbe, egyet magasan fölé és egyet a kilencesen felugró Nze-Minko blokkoló bal kezébe. Húsz perc után lecserélte őt Vova, majd a félidő végén három percre újra felküldte, adott is egy szuper passzt bal2-be Juhász Eszternek, de ő kihagyta a ziccert.

 

A második játékrész Szani kimaradt helyzetével kezdődött balszélen, ezen kívül még kiharcolt egy hetest, volt tőle egy kapura lövés hét méterről és egy betörésből középről, de ezek már nagyon bizonytalanra sikerültek. Próbálkozott ő végig és motiváltan, de Szanitól 1/8 az ETO ellen nagyon kevés. (Védekezésben viszont többször is sikeresen visszafutott az induló játékossal, ez tőle új játékelem és jól is megy neki.)

 

Marincsák Niki az első félidőben két hetest is összehozott, kapura azonban majdnem teljesen veszélytelen volt, három kísérletéből egyet tudott csak gólra váltani. Ő továbbra is rá nem jellemzően bátortalan (bár gondolom ma a lelkére kötötték h váratlan akciókkal inkább ne próbálkozzon, mert ha nem sikerül, akkor az rögtön gól indulásból – az ETO-nak).

 

Pál Tami pénteken, a NEKA elleni meccsen megsérült, amikor kilenc méterről két éppen összezáró védő között előre vetődött, gólt lőtt és a térdére esett. Utána felállt de járni is alig tudott. Valamennyire így is rendbe hozták és a szünet után becserélték újra, bár dinamikában érthetően nem volt már az igazi.  Ma is félig sérülten vállalta a játékot, a jobb térdét kímélnie kellett, ezért a védők közé ritkán ment be, betörésekre nem vállalkozott és gyors labdafelhozatal után általában nem ő, hanem valamelyik csapattársa fejezte be az akciót (így volt ez mindjárt az első MTK támadásnál, amikor a kilencesen nem ment be Nze-Minko mellett a hatosig, inkább a középen érkező Zácsiknak passzolt). De így is láttunk tőle klassz gólokat talpról és lendületből, illetve szuper asszisztokat és ziccerbe adott labdákat: Szekerczés Lucának és Dakosnak, utóbbinak egy szépségdíjas átadást -  középről a vonalról->jobbra a vonalra - a védők fölött meredeken átívelve a labdát.  Plusz kiharcolt még két hetest, így aztán az MTK gólok majdnem felét ő hozta össze, bár ma nagyjából hatvan százalékát láttuk csak annak amire Tami támadásban képes

 

Egy éve az MTK csapatként működött kiválóan, mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz elöl. Most Zácsik és Pál Tami dominálják a meccseket, tőlük indulnak és náluk – vagy a tőlük kapott labdákkal - fejeződnek be az akciók. Néhányan Vovánál jóval gyengébben teljesítenek mint előző csapatukban (Marincsák Niki, Szekerczés Luca, de most januárban Azari Fruzsi sem az igazi). Felállt falnál balszélen Pelczéder is általában csak egy labdára számíthat meccsenként. Úgyhogy van még az MTK-ban kihasználatlan potenciál, amit Vova reméljük ki tud hozni majd tavasszal a játékosaiból.