Carpy Creative Commons License 1999.10.07 0 0 16
John Zero!

Most akkor az allam tamogassa, vagy a Fovaros? Dontsd el!

Division!

A 40 szazalek egy olyan dolog, amit felelosen gondolkodo szakember nem ejtene ki a szajan, csakis valamelyik dilettans politikus. Es en ettol maszok a falra.

Nepszabadsag cikk

Hamba!

A metron valoban be kellene vezetni a kapus rendszert. A problema csak az, hogy akkor a berleteket is alkalmassa kellene tenni az elektromos olvasara, akkor viszont atruhazhatoak lennenek. Azonkivul nem olcso mulatsag egy-egy ilyen kapu sem. Ennek ellenere a dolog csak ido kerdese, meg kell valosulnia.

A masodik bekezdeseddel is egyetertek, kiveve az utolso mondattal. Ez nem pepora tartozik, hanem a varoshazara.
A kozlekedesfejlesztes egy spiralt indit el. Ha noveljuk a jaratok szamat, akkor tobb utasunk lesz, ha csokkentjuk, akkor kevesebb. Budapesten a spiral lefele tekereg. Takarekossagbol csokkentettek a jaratok szamat: zsufoltsag alakult ki, aki ezt nem birta, az atult a kocsijaba. Ezaltal kevesebb lett az utas, megint csokkentettek a jaratok szamat. Nem kell folytatnom, ugye.
A dolog mukodnik felfele is, a lenyeg az, hogy szinte allandoan mozgasban van.

Budapesten nemcsak hogy elkergettek az utasokat a BKV-tol, de mindemellett (Vagy talan epp ezert) messze inflacio folott emeltek a viteldijakat.
Kicsoda? A Fovarosi Onkormanyzat. Ok a felelosek az elhibazott kozlekedespolitikaert a fovarosban.
A penzeket, amik sokszor allami garanciaval vallalt hitelekbol, illetve celtamogatasokbol jottek, a Fovaros olyan beruhazasokra forditotta, amelyek latvanyosak ugyan, de nem hasznosak abbol a szempontbol, hogy visszahodutsa a BKV az utasait. A zoldbuszprogram, a "korszeru" fedelzeti utastajekoztatas, a villamospalyak felujitasa orult osszegbe kerult, es az utazas kenyelmen es gyorsasagan alig javitott, marpedig ez az a ket szempont, amit fejlesztve visssza lehet hoditani az autosokat. Magyaran inkabb jarjon az en hazam elott kozlekedo regi muanyagtablas Ikarus gyakrabban, mint egy zoldbusz ritkabban.

Videken is vannak dugok, ott is csak az onkormanyzat tartja fenn a tomegkozlekedest. S mivel a halozat nem olyan suru, sokkal nehezebben szervezheto, gazdasagtalanabbul uzemeltetheto.

Epp ezert ha en lennek a PM, utoljara adnek a BKV-nak penzt az osszes magyar varos kozul. Amig nem mutatnak hajlandosagot a BKSZ-re, viteldijpolitikai valtoztatasokra, egyeb utasbarat kisberuhazasokra (mint pl szorolapok idegen nyelven, normalis halozati terkepek, menetrend kiadasa stb.) addig en egy kanyi fillert sem adnek neki.