RnD Creative Commons License 2021.02.10 -6 9 1256

Még néhány megjegyzés erről a meccsről, ezek ma jutottak eszembe:

 

-- Kincső három bajnokin védekezett 5-1-ben zavaróban (Kisvárda i, SzKKA, Bcsaba), utána a Siófok meccset kihagyta, valami olyasmit hallottam h a bokájával voltak problémák. A Debrecen ellen újra pályára lépett, de nyitott védekezésről ott már nem volt szó. Remélem nem készítette ki a bokáját a sok mozgás ami a zavaró védekezés velejárója....? Kincső nagyon magas és lehet h ezért nem ideális erre a feladatra....:S

 

--A Debrecen legjobb kettes védője Vámos Petra, de őt a második félidőben védekezésben szinte mindig cserélik. Így aztán a Loki védekezése a második harminc percben egyértelműen kevésbé hatékony mint az elején. Ezt az ellenfelek is tudják és ha okosak, ennek megfelelően építik fel a taktikájukat. Afentaler például az első félidőben kapott tíz perc pihenőt a kispadon, feltételezem azért is h a második félidőben végig fent tudjon lenni, amikor már kevésbé tudják levédekezni. És ő ki is használta ezt a lehetőséget, nem is akárhogyan.

 

--Már szeptemberben látni lehetett h a középházban vannak egysoros és kétsoros csapatok, belső posztokon. Az előbbieknek általában kevesebb de 'minőségi' 'jól ismert' játékosai voltak középen (DVSC, Vác, MTK), az utóbbiaknak kevésbé neves kézisek jutottak, de több volt belőlük (MKC, Kisvárda). Ha az egysoros csapatokból kidől valaki, esetleg többen is, akkor könnyen bajba juthatnak. Ez történt mostanára Vácon és Debrecenben is, ahol effektíve hárman-négyen maradtak irányító és lövőposztokon. Az MTK még tartja magát, ott nincsenek sérültek (kopogjuk le...) Így aztán nem csoda hogy az MKC az egyik leghosszabb kispaddal ilyen jól áll az NBI-ben, de a következő hetekben a Kisvárda és a Fehérvár is jobb helyzetben lesz a Lokinál vagy a Vácnál.