Tomsz85 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 387133

Kösz! Az állam által adott fejpénzt valóban kihagytam az írásomból. A többit értem, hát valami ilyesmire gondoltam én is, meg írtam is, csak más szavakkal. De akkor mi benne az alapítványi fenntartás? 

Az világos hogy azután az alapítvány kurátorai nevezik ki a rektort, ők gyakorolják a stratégiai irányítást, őket meg kinevezték. 

Az erről szóló cikkek szerint valamelyik alapítvány vagyonnal is fogy gazdálkodni, és ő látja el a fenntartói feladatokat is, márpedig a fenntartó fizet. Míg más esetekben ilyen nem lesz, ez az amit te írtál, hogy a fenntartást továbbra is az állam végzi. 

 

"Polónyi úgy látja, eddig kétféle rendszer állt fel, az egyik az úttörő Corvinusé, részben a MOME-é, Állatorvosi Egyetemé: amikor is az egyetemek tőkét kaptak (a Corvinus MOL-, Richter-részvényprotfóliót), amelyek hozama megteremtette azt az összeget, amelyet eddig az államtól kapott az egyetem."

 

"A másik út a miskolci, győri egyetemé vagy az SZFE-é: itt már kevésbé stafírozzák ki őket, az alapítványok, amelyek kuratóriumában példátlan módon gyakorló miniszterek ülnek, mint Miskolcon Varga Judit igazságügyI miniszter, Győrben Szijjártó Péter külügyminiszter, leginkább megkapják az oktatás helyszínélül szolgáló épületek tulajdonjogát (az SZFE most talán rögtön el is ad belőle a hírek szerint). "

 

Előzmény: advocatusdiaboli (387104)