Gyenyi Creative Commons License 2021.02.06 0 0 26601

"Hogy jön ide Kluivert autóbalesete? Az eligazoló futballistákról beszéltünk"

Akkor félreértettelek. Azt hittem a klub elárulásáért akartad megbüntetni Brobbeyt. Azért vádoltad Ten Hagot, hogy nem Ajax szívű. És el akartad mások kedvét venni, hogy utánozzák Brobbeyt. Erre mondtam, hogy Kluivertet sem szabadott volna mindkét ügye (a gázolás és a megerőszakolás) után azonnal játszatni, mert egy Ajax játékos példakép is kell, hogy legyen. Neki pechje volt, mert akkor voltak szurkolók, akik kifütyülték. De én akkor nem értettem egyet Van Gaallal.

 

"Ten Hag érdeke is - feltéve, hogy ha úgy gondolja, hogy jövőre is itt akar edzősködni -, hogy azokat játszassa inkább, akik jövőre is itt lesznek. Brobbey biztosan nem lesz itt."

Honnan tudná, kik lesznek jövőre is? Például hogy Traore, Haller jövetele után hajlandó lesz-e meghosszabbítani, jövőre lejáró szerződését. Elsősorban az az edző érdeke, hogy sikeres legyen. Azt azzal éri el, ha a rendelkezésére álló legjobbakat játszatja. EL meccseken Brobbeynál nem lesz jobb. Viszont egy már megnyert meccsen, vagy kisebb tétűn, valóban játszanak azok, akikre hosszabb távon is számíthat.

"Ten Hag? Hol, mikor?"

Például a csütörtöki sajtótájékoztatón. Azt mondta, hogy a végső felelősség Overmarsé és az övé, bár a listát nem ők küldték hibásan el.

 

"Miért, te úgy gondolod, hogy azért, mert Overmars annyira beleszeretett a játékába az Utrecht elleni meccseken? "

Nem. A sok utrechtit, Promest és úgy tudom, Marint is, Ten Hag akarta. De (megint kezdjük?) minden leigazolásért Overmars a felelős. Ráadásul illik kikérnie a játékosmegfigyelők véleményét is, és az övékét jobban figyelembe kell vennie, mint az edzőjét. Úgy tudom, azok Labyadot nem javasolták, de Overmars Ten Hagra hallgatott. A leigazolásokért Overmarst kell dicsérni vagy szidni.

 

"Amikor Dest elment, Timber pedig sérült volt, akartak egy másik jobbhátvédet"

Klaiber október 1-én írt alá. Timber szeptember 26-án is játszott az utolsó 60 percben, október 4-én pedig 90 percet játszott a Groningen ellen, miközben Klaiber a kispadon ült. Semmi nem indokolta Klaiber leigazolását. Kidobtunk egy csomó pénzt az ablakon.

 

Kár, hogy holnap nem vitatkozhatunk a meccs értékelésén.

Előzmény: nj (26600)