RnD Creative Commons License 2021.02.06 -2 6 3097

Ikast--Vác: 39-29 (végeredmény)

 

A dánok némileg álmosan - vagy túlságosan megelégedetten - jöttek ki a szünet után a meccsre, a Vácban viszont volt harci tűz: Bukovszky két ziccert is védett végre, Diószegi Niki kihagyott egy helyzetet, de utána rögtön lőtt jobbszélről a saját térfélről egy egészpályás gólt üres kapuba. Koni továbbra is klassz volt elöl, gólt lőtt és heteseket harcolt ki...így aztán nyolc perc után sikerült mínusz ötre feljönni (22-17 38. perc) Az Ikast edzője időt kért és igencsak dühösen lehordta a játékosait. Ez persze használt, utána Fauske öt perc alatt négyszer is betalált (kétszer hetesből) és a dán balszél is aktivizálta magát. Nálunk a Koni helyett jobbkettőbe beállt Aron Andrea játszott csak kapura veszélyesen, gólokat lőtt és egy egészen szuper asszisztot is adott a vonalra Szabó Laurának. A jobbszélre becserélt tizenhét éves Pálffy Anna egy nem túl sikerült ejtés után a következő két helyzetét már klasszul belőtte.

 

De a védekezés továbbra is olyan maradt amilyen, így aztán hamar megint lett 'tíz közte' sőt több is (31-21 a 48. percben). Koni visszaállt, lőtt egy gólt, egy másik gólját viszont megint visszafújták a jv-k. A meccs utolsó tíz percében Kácsor Grétától láttunk szép megoldásokat, Szabó Laura is hirtelen magához tért és két klassz gólt is lőtt - ami azt mutatja h nem erőnléti gondjai vannak, mert előtte szinte végig pályán volt aztán mégis... Kácsor fantasztikus átlövésgóllal zárta a meccset és az utolsó másodpercekben láttunk még egy védést Bukovszky-tól is.

 

Ezt a meccset Triffa, Helembai, LR és értékelhető kapusteljesítmény nélkül játszotta le a Vác. Ezt nézve jobban sikerült lehozni mint a hazai 'odavágót'. A védekezés most sem működött, de van egy olyan érzésem hogy miután eldőlt a meccs (a 25. perc körül) utána a váci kulcsjátékosok hátul már takarékoskodtak az erejükkel azért h elöl végig bírják. És újabb sérülés sem hiányzott senkinek, Lakatos Ritának reméljük semmi komoly baja nem lett...