kormi07 Creative Commons License 2021.02.05 0 0 963

Üdv:-)

Köszönöm a bőséges hozzászólást, reagálnék néhány felvetett dologra.

 

Nem semmi képek, ha sk. készültek

Igen sk készültek, papíron kezdtem, aztán váltottam kecsupra vagy hogy hívják azt a programot, életemben először rajzoltam vele, kéretik ennek megfelelően kezelni őket, tervező sem vagyok többek között, már nem is leszek szvsz:-)

 

miért szerették az ilyen szinteltolásokat a 80-as években. A mi utcánkban is van egy hasonló épület, iszonyat nagy batár

 

Ezt most ne firtassuk, ilyen azt kész. Nincs 100m2 a nettó lakóterület, van alatta 50m2 garázs, meg ~25m2 pince, 1300-1500m3 körül lehet/lesz az éves gázfogyi hmv-vel, az viselhető szerintem.

 

meg kellene nézni a HÉSZ előírásait. Ki kell számolni az épületmagasságot és ha nem fér bele, akkor el is lehet  felejteni a egész projektet. Erősen kétesélyes...

 

Ez rendben van, ha nem lehet emelni, akkor is csinálnánk valamit,amit engednek.

 

meglévő tetőformán belüli beépítés: - a km tégla pillér emelhető,

Ha marad a magasság, akkor nem tudom emelni a pillért, mert azon(is) van a tető:-)), emelt oromfalnál 4m-re jönne ki a gerinc magassága, annak már kéne alá rendes téglából széles fal is,ergo bontani kell - statikus megmondja, oké

 

4,8-as áthidalót nem szerencsés középen alátámasztani. Ha szakszerűen volt vasalva, akkor elvileg kéttámaszú tartóként működik, amiből három támaszú lesz, ha középen piszkálod, amit nem fog szeretni. Kb ki kell bontani, és alá egy olyat építeni, ami a nem egy, hanem 2-3 részre fel van osztva

 

Nemtudom ~37-38 évvel ezelőtt hogy vasaltak szakszerűen, szvsz építész/statikus kiszámolta, hogy hány szál, és milyen vastag betonacél kell az aljába, berakták/öntötték oszt kész, erről konkrét infók nem maradtak fenn, én is láttam csak éppen 5-6 éves voltam kábé, család elmondása szerint gusztustalanul erősre van vasalva, én meg elhiszem nekik, már aki él még.(statikai tervek nincsenek).

 Kibontás - hát nincs az az Isten, hogy én ahhoz hozzányúljak, megmondom őszintén.

 

födém teherhordási irányát ugye nem ismerjük

Ha itt a födémgerendák irányára gondolsz, akkor azok a 4,8-as áthidalóra vannak támasztva(4,4m-es E7-es akkori megfelelője).

 

székoszlopok helyenkénti megszüntetése kérdéses, én nem javaslom. Természetesen a statikusnak ezt is látni kellene

Akárhogyan is építünk, minimum 1-et ki kell venni, vagy kivágom a helyét a biliárdasztalból, és ráhúzom:-D

 

nem tudom hol a házikó

Alföld, Nagykőrös. A legközelebbi domb 30 km:-)

 

teraszt én átgondolnám, tető is jó lenne fölé, de olyan költsége lesz az egésznek, hogy nyomós ok kellene, hogy értelmet nyerjen.

Tető nem kell, max valami kitekerhető árnyékolás. Költségek nyilván nem mehetnek az égig, nyomós ok igazán nincsen, fröccsöt inni eggyel lejjebb is lehet..

 

falazott szerkezet lesz, akkor alapozás kell alá

ezt most nem teljesen értem. Betonlemezes megoldást kihagynám, saccra egy 10 centi vastag, ekkora területű vb lemez 3 tonna, azt végképp nem tenném fel oda - vagy ha csak tartóoszlopot akarsz falazni, az más(bár az helyett is inkább raknék vasból valamit). A jelenlegi terasz vasbeton, 12cm vastag, 40x40-es téglapillérek tartják, azok alatt van alap, másik oldala be van kötve a falba.

 

Vég nélkül nincs értelme hőszigetelni, mert nem fog megtérülni. Ha jól tippelem, a B30-ra elég a 15 cm kőzetgyapot, hogy a fal tudja a 0,22-t.

Azt vágom. Most 10cm (4+6) van rajta, az oromfalon meg semmi sincs. Ház nincs leszínezve, csak glettelve, még lehet módosítani a vastagságon. Ferde síkokra meg min 20, inkább 30 centit javasolnak mindenhol, persze ők eladni akarnak, minél többet:-)

 

ki kell találni, hogy a biliárd asztal. hogy jut fel a helyére. :-)

Daruskocsi felrakja a felső teraszra*, onnan meg kézi hidraulikával behúzom a kétszárnyas erkélyajtón keresztül:-DD, vagy szétszedem lent, fent meg összerakom. esetleg módosítom sakk készletre, az könnyebb

 

*máris megvan a nyomós ok a megvalósításra

 

Köszi mégegyszer.

 

 

 

Előzmény: -carcass- (962)