Bandita1986 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 12726

Sziasztok!

 

34 éves férfi vagyok, erős hajhullásom és rohamosan gyengülő hajam miatt (oldalt és hátul is) segítségetek kérném. Látva jó pár tag hozzáértését, hátha javasoltok valamit, amit még nem próbáltam a hajam megtartásáért. Segítségetek előre is köszönöm.

 

A hajam kamasz korom óta könnyen zsírosodik és néha korpás, a hajhullásom 20 évesen kezdődött, de akkor kb 1,5 év utánajárás/kivizsgálás/"csodaszer"-tesztek után egy orvos felírta a Verospiron tabletta alkoholos oldatát hajmosás utáni ecsetelésre. Ez vitaminkúrákkal és jobb samponokkal közel 11 évig hatott!

 

2019-ben valamitől elkezdett a szokásosnál is erősebben olajos/zsíros lenni a fejbőröm és hajam, plusz ha megkaparom a fejbőröm a körmöm alatt sok a felgyűlt, valamilyen "hámladék"/korpa (ami hajmosás utáni nap még elég száraz, aztán ahogy zsírosodik a fejbőr az is persze zsíros hatású lesz). Ez a jelenség most is fennáll...És persze egyúttal az erős hajhullás ismét előjött!

Megijedtem, így a hajszeszt elhagytam, hátha csak az szárította végképp ki a bőröm és attól fokozódott a faggyútermelés.

 

Azóta bőrgyógyász ajánlására használtam tisztító sampont és fejbőrt ápoló kissé olajos hajszeszt. Kezdetben (a mikrokamera felvételei is) tisztább fejbőrt és új hajszálakat mutatott a fejbőrömön, de a hajhullás alig csökkent. Sajnos a tisztább fejbőr hatása sem tartott sokáig, aztán az új apró hajszálak is kihullottak.

 

Csalódtam, másik dokihoz mentem. Kezdődött a szokásos procedúra: (szinte égető) kénes hajpakolás, kénes sampon, Alpicort hajszesz naponta… Nem vettem észre óriási javulást.

Ajánlotta a Regaine-t napi 2x. Az alkohol a bőröm totálisan kiszárította, napégésszerű hámlást okozva, és a mellkasom is kissé feszült, ijesztő volt bár ez lehet csak placebo hatás. Sajnos nem győzött meg a Regaine  hajnövesztő hatékonysága sem.

Most Teva Finat írt fel és szedek ¼-et másfél naponta, de a hajhullás nem igazán csökkent 4-5 hónap után. Persze félek az esetleges hosszú távú mellékhatásoktól!

A hajvonalam továbbra is erősen megy fel, ritkul, oldalt és hátul is egyre vékonyabbnak hiszem/érzem a hajszálakat. Ahányszor a hajamhoz érek, hullik belőle.

Plusz ott a már említett olajos/zsíros fejbőr és 3-4. nap már közepes viszketés. Szóval még mindig nem tudtak segíteni a kezdeti zsírosodási panaszom sem, nem a hajhulláson.

Szerintetek mit tehetnék? Mi állhat a háttérben? Vagy melyik dokihoz menjek, aki elég alapos?

Előzmény: tekergo93 (12651)