Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.02.03 0 0 92841

Elárulom, hogy mi a konkrét feladat: távoli hétvégi ház klímás fűtését/hűtését akarom átkapcsolni temperálásról szobahőmérsékletre (és vissza) telefonhívással.

Vezetékes termosztát esetén egy egyszerű rutinfeladat: két db termosztát különböző hőmérsékletekre állítva és telefonhívásra egy relé egyszerűen átkapcsol egyik termosztátról a másikra. Nade a Gree Amber klímának nincs külső termosztát bemenete, ezért először arra gondoltam, hogy a telefonos relé két különböző hőmérsékletre állított Gree távirányító között fog kapcsolgatni, de ez több szempontból is bizonytalan/megbízhatatlan terület.

A végső menedékem az, hogy megkeresem a beltériben a szobahőmérséklet érzékelő elemet, hozzáragasztok egy saját hőérzékelőt is, alájuk teszek egy fűtőellenállást és így hamis információkkal tudom befolyásolni a klíma termisztorának aktuális hőérzetét :) de nincs türelmem ennyire bonyolult trükk végigviteléhez. Plusz a klíma még garanciás, úgyhogy egyelőre nem csinálnék rajta jelentős módosításokat :)