igric Creative Commons License 1999.10.04 0 0 110
Kedves PuPu!

Természetesen, ahogy BaSand is írja, több féle olvasata van mindennek.

Kiemelhetjük 1848 március 15-e eseményeiből pld. azt, hogy forradalmár őseink a déli órákra hazamentek az utcákról ebédelni, majd délután folytatták a forradalmat. Vagy igen kevesen beszélnek, még történészek is arról, hogy Rózsa Sándor, a zsandárok által annyira keresett bűnöző és szabadcsapata nélkül, Magyarországon is csak néhány napos lázadás lett volna, a szabadságharc helyett.
Vagy ki beszél ma arról, hogy Sopron és környékén az a Héjas Iván és Francia Kiss Mihály vezette rongyos gárda "szervezte" meg a "leghűségesebb várost" eredményező népszavazást,( a trianoni diktátum utáni egyetlent,) amelyik előbb a Kecskemét környéki, orgoványi pusztán kínozva gyilkolta, Kun Béla pünkösdi királyságának híveit.
Mozart, korának egyik legordenárébb embere volt.
Legújabb Szentírás-"kutatóink" Krisztust is kezdik mocskolni, hogy együtt élt Mária-Magdolnával.

Nálunk még abba a kútba is illik belesz@rni, amelyikhez inni járunk. Néha csak a kávájára, de valaki mindig akad aki belelöki.

Nekem 1956 ősze olyan érzéseket adott, ami az óta sem tudott velem megismétlődni. Olvastam én Illyést, Márayt, Obersovszkyt. Nem lehet szóban elmondani.
Az utcára pedig nem a felnőttek küldték a srácokat, hanem szégyen volt otthon maradni. Szegény Anyám a pinceajtóban aludt, hogy ne tudjunk a bátyámmal éjjel kimenni.

Az ÁVH-soraiba csak politikailag 100%-ban megbízható családok fiai voltak besorozhatók, kisebb politikai kilengés elég volt, hogy alkalmatlan legyen valaki erre a "kitüntetésre". 1956-ban már tíz éve voltak hatalmon a kommunisták. A legegyszerűbb paraszt vagy munkásember is láthatta, érezhette, mennyi a valóságtartalma a szólamoknak. Magyarul, akit a forradalom az ÁVH kötelékében talált, az ott akart lenni.

A forradalom napjaiban pedig, rablás és fosztogatás, ahogy írod nem fordult elő, tehát nem láthattál. Ilyet egyedül Kádár fehér könyve említ, amelyik hamisítvány minden történész szerint. Azaz, ahogy írod : "… a tényeket az érdekeihez iparkodik igazítani…"

Neked semmit nem kell megbocsátanod, mert nincs mit. De neked minden meg van bocsátva.

PuPu, ezt a forradalmat azok, akik esténként még ma is a munkásőr-csillagot suvikszolják, az életben nem fogják nem, hogy magukénak érezni, de még megérteni sem.

igric

Előzmény: PuPu (104)