kormi07 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 961

Ja, természetesen száz kérdésem is volna, fele se fog most eszembe jutni. néhányat azért felteszek:

 

-visszaolvasva a topikot, nem egyértelmű a szabályozás beépítésügyben, helybeli építésszel talán fogok tudni beszélni ezügyben, az épület befoglaló méretei/homlokzata változna jelentősen, úgy vélem terv/engedélyeztetni kell majd, ez világos

 

-inkább gyakorlati dolgokra volnék kíváncsi. kezdjük a falazattal, az oromfalak jelenleg kisméretű tégla futóra rakva, 2m-ként négyzetes oszlop benne, azon fekszik a torok(?) szelemen, a gerinc 3m magas. Ezen lehet emelni, vagy visszabontás az egész, és új 30-as fal rakása, vasbeton tartókkal?

 

-alsó szint födéme egy 4,8m-es helyszínen kiöntött, nem kicsit bevasalt áthidalóra van rakva(terasz ablak fölött), arra még egy 1m-es B30 térdfal rakva, arra a tető. ezt a térdfal magasítást úgy kéne megoldani, hogy súlyban se legyen sok, nyílászáró is menne bele, de ki/lehajlás nélkül tartsa a tetőt. Ehhez máris egy kérdés, a 4,8-as áthidalót alulról középen ha valami szolidabb, max 20x20-as (fa,vas?)oszloppal megtámasztanánk belülről, ami elfér az ablaksíkon belül, az segíthet-e, vagy muszáj alul ablakot kivenni, és tartót építeni téglából/betonból?

 

-tetőszerkezetből bármi menthető-e vagy csere az egész, nem rajzoltam tetőablakot, de nyilván lenne az is, tartóoszlopokat is ki kéne váltani néhányat, mert útban lesz

 

-tetőhéjalás betoncserép/lindab lemez, mindről olvasni jót-rosszat, a betoncserép tartósabb, de nehéz mint állat, a lindab könnyű, de csúnyább/nyáron megsülsz alatta, esőben kopog stb.

 

-ami szvsz nem eccerű téma, kerülne egy könnyűszerkezetes terasz a meglévő fölé, oda milyen technikák alkalmazhatóak, hogy meg is álljon a helyén, a rajzon látszik kb mire gondoltam, oszlop a végén, falikonzol 1 helyen, falba bekötve a másik végén, az egész alatt egy rácsos tartó végig. Milyen anyagokból lehetne megépíteni, hogy időtálló legyen. egyáltalán kivitelezhető-e, mérete esetleg változhat(csökkenhet)

 

-a hőszigetelés a falakon min 10, de inkább 20 cm lenne, a ferde síkokra 30cm-t gondoltam, ami jelentősen jobb, mint a mostani. A légköbméter növekedés mennyire változtatná meg a hőigényt?(idén 9m3 volt a csúcs napi gázfogyasztás, bent 22,5, kint -3 napi átlag volt a leghidegebb talán, az ha jól számolok nincs 4kW/óra folyamatos bevitel)

 

Na így hirtelen ennyi, ha eszembe jut valami jövök.

 

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, ha lesznek:-)

 

Előzmény: kormi07 (960)