GPS Creative Commons License 2021.01.31 -2 0 386487

 

Vagy úgy, hogy pl. különösen a románok és a szerbek nem is mentek olyan sokra az orvul megszerzett területeinkkel, a románok Erdélyt alig 20-30 év alatt kifejezetten nyomortanyává züllesztették, az elrománosítás mellett...

 

Bocsánat, nem "a románok" baszták szét (nem csak) Erdélyt, hanem az egész országot - hanem egy eszement autokrata, cezaromániás kis mini-diktátor, seggdugó pöcs.

 

Pont úgy, ahogy nem "a németek" miloió akartak nyomorúságos körülmények közt elpusztulni sem az orosz sztyeppéken, sem máshol. Ott is egy, kis idegbeteg faszfej döntött romlásba egy nagy kultúrnemzetet.

 

Egyébként - ha már itt tartunk - arról is el lehet beszélgetni, hogy a mutatók EU-s összehasonlításában hol tartunk mi és hol tartanak a szomszédok.

Mert a legtöbb mutatóban igencsak fej-fej mellett van a két ország - hol az egyik, hol a másik egy hellyel hol előbbre, hol hátrább  (méghozzá egyik sem túl előkelő helyen - de a lényeg: fej-fejjel egymás mellett!).

 

Ez nem is lenne baj - csak elgondolkodtató, hogy a rendszerváltáskor Mo. 50 évvel járt előttük mindenben, sőt, Mo. volt a keleti blokk talán legfejlettebbje, miközben Ro a szégyenletes utolsó nyomortelepe.

 

Most vagy mi szartuk el a kalapács nyelét (de nagyon) - vagy a románok gazdálkodtak rendkívül jól a lehetőségeikkel.
Melyik legyen?

.

Előzmény: Omar Khajjám (386483)