RnD Creative Commons License 2021.01.30 -5 7 1009

Fehérvár--Siófok: 30-45 (17-23)

 

A hazai csapatból hiányzott Temes, Gerháth Kincső, Utasi Linda és Besszer Borbála, utóbbi három kisebb sérülések miatt (Kincsőnek a bokájával van valami gond....:S) Így belső posztokon nem volt lehetőség a rotálásra, hat játékos volt bevethető, köztük a két beálló (Bardi Fruzsi és VEm, előbbi nemcsak beálló poszton játszott). A Siófok sem nevezte Kobetic-et és Aoustin-t. Szikorát nevezték, de nem lépett pályára, szinte végig Csapó Kincső védett.

 

AZ Alba amúgy sem volt a meccs esélyese, de így egészen képtelen helyzetbe került. Ennek ellenére tisztesen helytálltak, amíg tudtak, a 20. percben még 12-14 volt az állás. Mindez úgy hogy Pijevic a csodakapus csődöt mondott és az első negyedórában pontosan nulla védése volt (tizenkét lövésből). Afentaler szuperül kezdett, huszonöt perc alatt hat gólt lőtt (a 14-ből), ő tartotta meccsben a fehérváriakat, ő és Triscsuk (aki csak két gólt lőtt az első félidőben de jórészt ő irányította a játékot).

 

Óriási rohanás volt szinte végig, a védekezésre egyik csapat sem fordított nagy gondot, és az alig-létező hazai kapusteljesítménynek köszönhetően (Dányi védett néhány lövést de nem többet...) az ellenféltől Kiss Niki (9/10), Tóth Gabi (6/7) és Jezic (7/8) is rengetegszer betalált. Hársfalvi majdnem végig fent volt balszélen és klasszul teljesített (7/9) és Such Nelly is belőtte valamennyi helyzetét (5/5). Húsz perc után már nem volt esély a szoros küzdelemre, 17-23 lett a félidő és az utána következő harminc perc szinte nézhetetlen volt (hacsak valaki nem siófoki gólparádéra számított). VEm egyetlen használható labdát kapott a hatoson, abból gólt is lőtt. Afentaler 10(1)/14(1) stat-tal zárta a meccset, ez mezőnyből 70%, ami nagyon jó.

 

Az Alba következő meccse jövő héten Debrecenben lesz, aztán hétvégén az Érd jön Fehérvárra. Ma a három belső poszton négy játékos játszotta végig a hatvan percet (Triscsuk, Rózsás Dzsozi, Afentaler Sára és Boldizsár Bianka). Ha rövid időn belül nem tér vissza a sérültek közül néhány, a fehérváriakra cudar hetek várnak. (A következő öt héten öt meccsből három hozható lenne teljes kerettel, vagy legalábbis nem esélytelen: Érd, MTK, DKKA......)