igric Creative Commons License 1999.10.01 0 0 99
Tisztelt Pásztörperc!

Én egy pillanatig sem kívántam a szemedben hitelesnek látszani. Hogy én azért igyekezzek, azt eljátszottad akkor, amikor közéjük álltál.

De ha már ott feszítesz köztük, mint tetű a petróleumban, nézz körül. Láthatod, hogy most nem úgy vagytok kommunisták, mint 85-ben, úgy meg pláne nem, ahogyan az ötvenes-hatvanas években voltak tanítómestereid. Akik titokban ma mind arról álmodnak, hogy majd egyszer újra feltámad a szovjet-tanácsi medve.

A francia, amerikai, angol stb. kommunisták nem internálták politikai ellenfeleiket Szibériába, nem csaltak kék cédulával, nem verték le veséjét, nem tépték le körmeit, nem szedték ki zsebkéssel a szemét senkinek. Ott egész lágy volt a párt, hogy minél rokonszenvesebb legyen. Yd Montan (remélem, jól írom a nevét), aki szívből volt kommunista, a magyar forradalom képeit látva értette meg, sokad magával, mi az a bolsevizmus. És léptek ki tízezrével a franciák Jacques Duclos kommunista pártjából.

Összegezve, a kommunisták sem egyformák. Mint ahogy az angol, vagy holland, svéd, amerikai (igen ott is voltak) fasiszták sem voltak egyenlők az olasszal, vagy pláne nem voltak összemérhetőek a német nácikkal.

Amikor tehát arról rizsázol, hogy: "…mit sem zavartatva, úgy áll a dolgokhoz (mármint én), hogy "A Ti kommunistáitok jó kommunisták. A mi kommunistáink büdös, ótvar kommunisták…." akkor, miközben mélyen egyetértek az utolsó mondatoddal, azt kívánom : Minél több ilyen 'messzehordó' tagja legyen a Magyar Szocialista Pártnak?
Hívd a barátaidat is.

Nemzetes igric

Előzmény: Pásztörperc (96)