Igazság80 Creative Commons License 2021.01.27 -2 2 920

Akkor én meg azt mondom, hogy Borsos meg Ágai nyugodtan elemezhetné a többi úgymond legerősebb liga csapatait is, és akkor kiderülne, hogy bárhol máshol sem tombolnak éppen az 5+ csapatok a nemzetközi színtéren, de gyakran a legjobb 5-ben találhatók sem feltétlen.

 

Akkor ezt példákkal illusztrálom is:  

 

Franciaország:  Tavaly még csak az EHF csoportkörébe sem tudott bejutni francia klub.  Idén a jobb sorsolás végett most van bent 3 is, de a top 5-ön kívüli Fleury csapatát tönkreverte a már mérsékeltebb Siófok is, ráadásul elgyepálta őket egy román hetedik is csak úgy poénból.  

 

Dánia:  Talán náluk lehet a legerősebb egy 5+ csapat, bár ez sem egyértelmű.   Idén két dán csapat is elhasalt már az EHF csoportba jutásért vívott meccseken is.  A Nykobing atom simán esett ki a selejtezőn, esélyük sem volt.  A Viborg meg kettős vereséggel esett ki egy holmi román középcsapattól. Ez azért elég égő szerintem.  A Siófok meg igen csak oktatta őket a kupában az elmúlt 1-2 évben, tavaly is volt 10+ gólos meccse a Kobenhavn ellen, szóval itt is egyértelmű a helyzet, a közép jó csapataik már nem olyanok azért.

 

Oroszország:  Tavaly az Érd verte ki a Kuban csapatát.  Az Astrahanocka meg a Thüringert verte ki, azaz nem csak a DVSC tud kikapni tőlük, a ruszkik is bizony.  Idén a Zvezda otthonában még a Vác is nyerni tudott.  Az Oroszországban még mindig 3. erőnek tekinthető Lada meg eddig egy könnyű EHF csoportban ég, mint a rongy.

Nem csak a DVSC tud kikapni egy török csapattól, hanem egy Lada is, ráadásul ők jóval simábban tették ezt meg.

 

Na ezeket is elemezhetné Borsos meg Ágai, akkor már legyen fair game!...

 

 

Előzmény: Bamberg58 (919)