Csimpolya Creative Commons License 2021.01.27 0 1 3922

Átnéztem a február havi Hihetetlen magazint. A hetedik oldalon rövidke cikk a szingapuri jetiről, mindjárt egy család bóklászott arrafelé. Nekem kicsit valószínűtlennek tűnik ilyen agyoncivilizált helyen feltűnő óriási lény.

A 88-89 oldalon különös lények Japánban, de ez mítosz, és nem a kriptidek leírása.

A 89-ik oldalon egyoldalas cikk a bagolyemberről, ez legutóbb 2019 nyarán tűnt fel Anglia délnyugati régiójában. Először 1976-ban észlelték, aztán hosszú szünet mostanáig.

A 68-69 oldalon Óriások Afganisztánban címmel kétoldalas cikk jelen meg. Ez elvileg nem vág a mi témánkba, mert két-három, Afganisztánba küldött katona is 10-15 méter magas, barlangokban lakó, emberevő óriásról számolt be, akiket az ottani lakosok ismernek, és óva intik tőle a katonákat.

Nos, ez nem nagyon hihető, de eszembe jutott valami. Hátha a derék harcos nem méterben, hanem lábban adta meg a méretet?

Egyet lelőttek, szegény, fadárdával hadakozó lénynek nem sok esélye volt a modern lőfegyverek ellen. Aztán titokká nyilvánították, és a testet gyorsan elvitték.

Az is csak most jut eszembe, hogy ott aztán igazán nem gond modern fegyvert szerezni, és ennek birtokában nem nehéz védekezni a helybéli jetik ellen.

Ezek után a kételyeim csak tovább erősödtek.