ErkölcsTan Creative Commons License 2021.01.25 0 0 949

Kihívtam egy CEU-s támogatással működű filozófiai csapatot is a Tudományos Isten témakörben. A facebook oldalukon töröltek és tiltottak. Számítottam rá. Nem lepett meg. A youtube videóik alól ezt megtenni már nehezebb és pláne akkor ha már egy "vallástudomány"-ban jártas akadémikus is tudnak róla. Szerintetek reagálnak, vagy megfutamodnak a kihívásom elől?

 

https://www.youtube.com/watch?v=0U47WD1Af90

 

Ebben a videóban, csak Paár András a CEU-s filozófiai csapat tagja, a többiek vendégek.

 

Máté -Tóth Andrással kb 18-20 évvel ezelőtt több témában e-maileztem és telefonon is beszéltünk. Felkeltette az érdeklődését az Isten definíciós és hazai egyházakat összeíró gyűjteményem. Akkor talán mindkettő, vagy az egyik az egyetemük honlapjára is felkerült. Aztán én magára hagytam, bár személyesen is akart velem találkozni... nem tetszett, hogy azért ő hiába tartja magát vallástudományi szakembernek, elfogult és még is inkább áltudományos teológus. Aztán a Xenu hívőkkel való bratyizása pontot is tett a szakmai egyeztetéseink végére, végérvényesen.

 

Mezei Balázs filozófus/teológus/akadémikus ... eddig nem nagyon volt miért felfigyelnem rá. Itt sem tettem volna, ha a videó alatt nem ír rám. Ami érdekes, hogy a Magyar Vallástudományi Társaság elnöke. Ilyenkor mindig mosolygok magamban .... Ne vegye magára .... a "vallástudomány" visszaélésszerű használatáról szól az idézet főként: "Korunk szélhámosainak is tudósnak kell álcázni magukat, mert különben senki sem hinne nekik" - valami ilyesmi. https://erkolcstan.blog.hu/2019/03/14/korunk_szelhamosai