Azt hiszem megvan mi a szar ezekben. Egy ótvar vékony a sütő aljában az a kiszedhető fémborítás ami alatt a gázégő van.
Adtak a sütőhöz 2 tálcát. Egy aluminiumot és egy zomácozottat. Az alut beraktam legalsó helyre, alatta van úgy 5 centi levegő, és teljesen hátratoltam, koppanásig. Hátul egy nagyon keskeny rés van, viszont oldalt vannak rajta lyukak, mind a két oldalán, és elöl értelemszerűen nagyobb lett a légrés, könnyebben jön ott fel a meleg. Efölött van a rács, középen és azon a normális, sütőpor nélküli, tisztességes piskóta. Tökéletes lett mindenféle fordigatás nélkül, a piskótához egyébként előírt, 2 fokozatú sütést betartva. (megkelés után le kell venni a hőfokot)
A cserép egyébként mit csinál? És hova kellene azt a sötőben rakni? A gázégő fölötti területre? Oldalra? Hátulra, és keresztben? De miért nem gyártanak-gyártottak hozzájuk soha eleve belevaló "cserepet" mondjuk a cserépgyárban, vagy a sütőgyárban?
Árulgatnak "igazipizza" oldalon valami samottlapot. A marketinget lehámozva, ennek is gyakorlatilag az lenne a szerepe mint a sütő aljába rakott cserepeknek? http://www.igazipizza.hu/
Megnézem majd jobban a morát. Aztán ha több sütéspróbát követően igazolódik a dolog, vágatok egy vaslemezt úgy kialakítva, hogy a sütő eleje felé emelkedjen egy kicsit, így keresztbe fog áramlani a hő az elejétől, a hátsó kéményhez, nem pedig rögtön megszökve a hátulja mentén. Az alutálcával az a pici gond, hogy oldala túlságosan lyukacsos, de ezt egy grilles alufóliával próbára ki fogom takarni.
(Átalánygáz van.)
Az elektromos sütők hol mérik a hőfokot a sötőtérben? Elöl-hátul? fent-lent? középvonalban?
Az se volt épeszű aki a sütő hátuljába rakta a lámpát. Faszán vakít. Nehéz lett volna az ajtóhoz tenni, hogy onnan világítson befelé...