Törölt nick Creative Commons License 2021.01.23 -1 0 76786

"Látod erről beszélek....:"

 

Akkor viszont nem kell megjegyzéseket tenni egy ismeretlen személy felé, akiről fogalmad sincs mi alapján hozott döntést azt mit....

 

"Egyetértek. Illetve vatera-ebay azért közbe bújnám, hátha fillérekért használt ugyanolyan elvihető."

nézem időnként....

 

"Senki se tudja. Azért valószínűsíthető, hogy 12-16Ft/kWh fölött nem fogják átvenni. Nem számolnék többel.

"Ezt kizártnak tartom. Nem fogják 37Ft vagy az felett átvenni tőled,"

 

A helyzet az, hogy a különféle energiatermelők miatt könnyen lehet, hogy zónás árdíjazás lesz előbb utóbb. Minél több ilyen eszköz lép be az energiaellátó rendszerbe, annál inkább várható ez a hatás, és a több zóna díjas rendszer. Azaz bizonyos időszakokban olcsóbb, bizonyos időszakokban drágább lehet. Jelenleg van egy "átlagár", ami fedezi azt is, ha csúcserőművet kell indítani, és fedezi azt is, ha völgyidőszakban olcsóbb az energiatermelés - a szolgáltató mega  forrásokból épp próbálja összerakni a gazdaságilag is legideálisabb energiamixet az adott igényekhez percről percre. Viszont ha megpróbáljuk megjósolnia a jövőt az valószínűsíthető, hogy a jövőben ez az rá struktúra nem fog így maradni, és jelenleg szerintem felelőtlenség bármit is jósolni ezzel kapcsolatban, hogy fog alakulnia  tarifarendszer 10-20 év múlva. Annyira összetett és sok befolyásoló tényező van, hogy erős jóslás kategória.


"A jelenlegi hibridek...."

 

A mából indulsz ki, amikor max néhány éve kaphatóak a gyári hibrid inverterek.... Ez azt is jelenti, hogy a jövőben sem lesz rá lehetőség? Pár év alatt komoly változások lehetnek-e téren, és esélyes hogy a jövőben ez a lehetőség is megvalósul valamilyen szinten. Van ahol már kistelepülés szinten vannak proto rendszerek ilyen téren. És nem elfelejteni az eautózás témakörét, az akkumulátorok esetleges potenciálját, ami akár várhatóan illeszthető lesz idővel az ilyen rendszerekbe - a legújabb töltő rendszerek már támogatják ezt a folyamatot, és benne van a lehetőség a protokolljukban! Nyilván persze sok a kérdés ma még, da  jövő elég esélyes, hogy erre fog elszaladni.

 

 

 

"a feszültség meg freki függő feltöltés csak szolgáltatói álom"

 

Szintén a mából indulsz ki, ami egyáltalán biztos hogy lefedi a jövőt is. technikailag lehetséges megoldásról van szó már a mai világban is, csak az "infrastruktúrális" háttér jelenleg még nem alkalmas erre a feladatra. de a mai okos IOT stb világban egyre hétköznapibb szintre kerülnek le ezen lehetőségek és megoldások.

 

Csak egy példa: el tudtál képzelni pl. 50 éve ember nélkül működő teljesen automatizált távvezérelt alállomásokat, elosztókat? A maiak nagy rész már ilyen.

 

"kivéve Tesla Powerwall ami szolgáltatói kérésre auto tölt fel"

Bár a Tesla a legismertebb talán ilyen téren, de ez nem azt jelenti, hogy csak nekik van - max. legjobb a reklámjuk. Én már többet is láttam katalógusban, legutóbb talán az ABB és Schneider rendszerekbe futottam bele.

Előzmény: Zkt1 (76785)