Makkoscipo Creative Commons License 2021.01.23 0 3 3761

"Nemrég készítettünk egy széndioxid-bontó készüléket, a világon először, ami kicsi, könnyű és az autó kipufogójára téve a széndioxidot szétválasztja szénné és oxigénné. Ezzel az egész üvegház-hatás probléma megoldható lenne." Ez az állítás 2010-ben hangzott el!

 

Forrás: https://index.hu/belfold/budapest/2010/08/22/az_lmp_szineiben_indul_a_fizikusok_mumusa/

 

Ha ez így van akkor jó eséllyel most nagyot szakíthat. Hiszen egy komoly ajánlat látott napvilágot:

 

"Elon Musk 100 millió dollárral (29,3 milliárd forint) jutalmazza a légkörben lévő szén-dioxid befogására kifejlesztett legjobb technológiát. Tesla alapítója csütörtökön jelentette be tervét a Twitteren, hozzátéve, hogy a részletekkel jövő héten jelentkezik. A kibocsátott üvegházhatású gázok "befogása" a klímaváltozás megfékezését célzó tervek nagy részének egyik kulcseleme, ám mostanáig csupán kis előrelépés született az ilyen technológiák kidolgozás terén, mivel a hangsúly sokkal inkább az emissziócsökkentésen van. A Nemzetközi Energiaügynökség a múlt év végén arról számolt be, hogy éles növekedésre van szükség a karboneltávolító technológiák alkalmazásában, amennyiben az országok el akarják érni a zéró nettó kibocsátást. (MTI)"

 

Meglátjuk, hogy sorba áll, vagy csak a megszokott módon azt mondja, hogy a KFKI fizikusai lehetetlenné teszik Őt, és a munkáját!