...slr... Creative Commons License 2021.01.18 0 0 8641

A töltőtoll nekem mindig benne volt az életemben, de soha nem volt elsődleges - kivéve a második általánost, ami már nagyon régen volt. A töltőtollal íráshoz mindig hozzátartozott a tintás kéz, és olykor más dolgok is kaptak a kékségből. Testvéremnek egyszer minden irata tönkrement a tőlem kapott töltőtoll tintájától.

 

Amit fiatal koromban sokat használtam, az a Parker Vector volt. Kicsit karcos, időről időre cserélni kellett, mert a vékony anyag elrepedt. Kiszáradás-közeli állapotban folyni kezdett. Volt egy időszakom, mikor repülővel ingáztam, az a gyors légnyomásváltozások miatt kizárta a töltőtoll használatát, viszont akkoriban kezdtem el jó tollakat venni, többet a feleségemnek - aki nagyon sokat ír és értékeli a jó írószert -, részben magamnak.

 

Folytatódtak a kellemetlen tapasztalatok, amire mindig is vágytam, de nem szántam rá a pénzt, egy Parker Sonnet töltőtollat kaptam ajándékba, és sajnos pocsék volt. Nagyon akartam szeretni, de idővel fel kellett adnom, az egy nagyon rossz toll. Használtam extrém töltőtollakat is, mint például egy Harley Davidson, aminek a kupakja egy dugattyú volt.

 

Az én valaha volt legjobb töltőtollam egy Cross Century II, amivel akár repülőre is szállnék, de ma már nem utazok. A másik csúcs tollat feleségemnek vettem: egy Caran d'Ache Madison lakkos toll, aranyozott szerelvényekkel. Sajnos nem meri használni, miután egy Caran d'Ache Madisont már elloptak tőle.

Előzmény: Minarik Laci (8635)