Gyenyi Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26538

"A PSV nem esett vissza ennyire a 2 gólja után, mint most mi az 1 gólunk után. "

Biztos? A 2. félidőben PSV a labdatartása 32%-os volt, a miénk tegnap 46. (Sajnos azt nem látom, hogy mennyi volt a PSV labdatartása az első 15 percben, amikor még dominánsan játszottak.) A PSV a 2. félidőben 3-szor rúgott kapura, mi tegnap 6-szor. Más kérdés, hogy a PSV azért veszélyesebben kontrázott, mint mi tegnap, de ez nem is csoda Ten Hag rossz cseréi után. Hogy lehet a lassú Ekkelenkamppal, Tadiccsal és Labyaddal kontrázni? Aztán a még bent lévő, gyors Promes helyett bement Alvarez, amivel minden kontra lehetőség megszűnt.

 

"Nem tudom, mitől vagy ebben olyan biztos."

Igazad van. Úgy kellett volna kezdenem, hogy "úgy érzem". Tadic egy hete nagyon jó volt, de most nem élt meg védője mellett. Logikus lett volna máshova tenni. Promes ugyan a statisztikák szerint jó volt, de posztján az is fontos, hogy helyzetbehozó passzai legyenek, hogy sokat legyen a 16-oson belül, és maga is kerüljön helyzetbe. Erről szó sem volt. Tavaly nagyon jó volt a balszélen. Mi sem lett volna logikusabb, mint az, hogy helyet cseréljenek. A két szélső is cserélhetett volna helyet. Talán az is segített volna, de Antony a balszélen még nem volt jó.

 

"A bajnoki táblázat alapján."

Az is valami. Mindenesetre ez volt az első vereségük egy TOP 3 csapat ellen. Szerintem a Twente elleni jó játékunkra az nem magyarázat, hogy ők nem jók. Az igen, hogy mi nem vagyunk egyenletesen jók. Ami a tegnapi meccs után aggaszt, az az, hogy Ten Hag elégedett volt. Persze, ha csak kifelé, akkor nincs akkora baj.

Előzmény: nj (26537)