Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 -3 0 619

Találkoztam pl. olyan kínai erősítőkkel (s már ipari temékekkel is) melynek egyszerüen köze nem volta az adatlapjához.

 

A kínai motyóknál ez általános. Én sem sznobizmusból szoktam kidobálni a kínai elkókat, hanem mert az adatlapjuk max klotyópapírnak jó. Míg pl. egy japán gyártó terméke mindig hozza az adatlap értékeit (sőt, általában jobbak, az adatlap csak afféle worst-case-scenario).

 

Visszatérve a lemezjátszókhoz, ma elég nehéz a választás. Szíjasat azért nem akarok, mert ritkán használom, ami a szíjnak nem tesz jót, és nem akarok folyton a cserével vacakolni. Direct drive esetén a jelenlegi modellek mind a Hanpin legósdobozából építkeznek, igazából mindegy, hogy Denon, Pioneer, vagy Audio Technica felirat van rajtuk. (A Technics is max annyiban jobb, hogy pár dolgot azért átalakítottak, nem egy az egyben vették át a designt.)

A másik opció, hogy veszek egy 20-30-40 éves direct driveot, abból az időből, amikor a többségnek még saját gyártókapacitása volt, és ha ki is szervezték, olyan patinás cégeket kértek fel, mint pl. a Micro Seiki. Abból viszont nehéz szépet kifogni, ami nincs lelakva és még nem látott klubot belülről (értsd: még senki nem öntötte bele a piáját). Ha néha akad ilyen, annak megkérik az árát.

Előzmény: naiv_ (618)