Törölt nick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 4
Hali!

Szerintem Korzika abszolúte rulez hely. Én három éve voltam, úgy, hogy egy tudományos konferencia volt, arra elnyertem támogatást, mart pár haverral kivettunk egy apartmant, és meghosszabbítottuk a nyaralást. A legjobb a dologban az volt, hogy nullszaldósra, sőt egy két ezer nyerességgel jöttem ki :-)

Amúgy rendkívül szép hely, sok filmet, videokamerát vigyél. Az északnyugati területek a legszebbek, de a többi sem kutya.
Fantasztikus, hogy a tengerparttól kezdve a magashegységekik minden van azon a kis vacak szigeten.

Arra vigyázz, hogy a közlekedés nem triviális, térkép, GPS, stb. legyen. Amúgy is horror minden, hihetetlen közlekedés van, ahol lehet, 120-szal nyomulnak a helyiek afalvakban, a kocsit lazán leparkolják a vározban az út közepén a záróvonalon, stb.stb.
Máshol viszont keskeny,emelkedős, kanyargós hegyi utak vannak, 30-40-es átlagnál nem lehet többet csinálni, ez fontos az utak tervezésénél.

A benzin jó drága, úgyhogy ittass meg még Olaszban.

Saját magad itatására: borokból jó fajták vannak, de nem feltétlenül kell beugrani az út menti pincékből integető öregeknek, olcsóbban és jobbat is lehet kapni.

Egyébként összességében nem a legolcsóbb hely Európában.

A kompra vigyél meleg ruhát, mert indulásnál mindenki kiül a fedélzetre, aztán ahogy kifut a hajó, a nyílt tengeren kifagy belőlük a sz*r is. Pedig én júliusban voltam, akkor ishideg volt. Rutinosabbak hegymászó hatizsákban aludtak a fedélzeten.

Francia és vagy olasz tudás erősen ajánlott,ha a helyi erőkkel is akarsz kommunikálni.