Törölt nick Creative Commons License 2021.01.18 0 0 6571

Erről itt már szó volt, de találtam néhány szép képet az Augustus Mauzoleum történetéről.

 

1. Augusztus idején a mauzoleum sokkal hatalmasabb volt és egy futbalpályányi közparkban helyezkedett el ahol az ott sétálgató rómaiak felüdülés és pihenés közben látogathatták a fejdelmi sirhelyeket és elmélkedhettek Róma dicsőségéröl. Mára csak egyik belső körének romjai maradtak ránk.

 

2. Augustust magát, Augustus családjának, dinasztiájának számos tagját (Agrippina, Octavia, Germanicus, Livia etc.) továbbá számos császárt (Augustus, Tiberius, Claudius, Caligula és Nerva) temettek ide. 

 

 

 

 

3. 410-ben Alarik vizigotjai rombolták le. 

 

4. A kereszténnyé vált Róma nem ujitatta fel, hanem a tetejére amit Mons Augustus-nak (Augustus hegyének) neveztek el, Szent Mihály arkangyalnak szentelt kápolnát emeltek. 

 

5. A 12. században a pápa a Colonna családnak adoányozta (vagy megvették) és egy kis római erődöt alakitottak ki belőle. 

 

6. Majd a renaissance idején, szintén a Colonnák és kellemes renaissance kertet alakitottak itt ki. 

 

Ime: 

 

 

7. Majd 1780-ra, az akkori tulajdonos Marchese Vincenzo Correa, barokk komplexumot épitett it ki, és Augustus Mauzoleuma mint Amfiteatro Correa nyilt meg, ami barokk fesztiválok, lovasbemutatók és egyébb látványosággok szinhelyéül szolgált, mint szabadtéri szinpad. 

 

 

8. 1826 után a Mauzoleumot átnevezték Teatro Augusteo-vá és az Accademia di Santa Cecilia kezelésébe került, ekkor már a funkciója koncertterem volt. Maga Arturo Toscanini is gyakran vezényelt itt. 

 

 

 

 

9. Mussolini volt az, aki eltávolitatta az eklektikus diszeket és visszaálitatta Augustus Mauzoleumát mint muzeumot és emlékhelyet, egy muzeumi komplexum nyilt az Augustus Mauzoleummal és az Ara Pacissal. 

 

 

 

 

Előzmény: vörösvári (6569)