lesi fotós Creative Commons License 2021.01.18 0 0 30624

Előkaptam az archívumot és pillanatok alatt megtaláltam Jeff hsz.-ét:

 

"Jeff Lebowski  2020-04-14 10:39:07 26820

Még 2018 végén, Leventével belevágtunk ebbe a LED gyűrűs projektbe. Eljutottunk vele valameddig, voltak különböző méretű programozható gyűrűink, volt Arduinós vezérlésünk hozzá, aminek az alapjait én pötyögtem be és csináltunk néhány tesztet is. Sajnos én nagyon kevés dolgot dokumentáltam le fényképpel és videóval, szerintem Leventének több képe van erről az egészről.

Egy videót azért előkapartam.
A videón egy tárgylemezre száradt valamin (talán konyhasó?) teszteltem az irányított sötét látóteres megvilágítást. A "fehér" képeken azonnal látszik az RGB LED-ek legnagyobb hátránya. Nincs ilyen durva színi hibája az objektívnek, hanem a LED-en belüli RGB források geometriája miatt válnak szét a színek és kifejezetten "életlen" hatást kelt a kép.

Amikor irányított színes R és B világítás van, szerintem már teljesen jók a képek és a három szektoros R, G, B is jól néz ki.
https://www.youtube.com/watch?v=X9xihAAYKkM

 

Levente, ha jól emléxem tovább vitte a dolgot és megpróbált tejüveget használni a LED-ek előtt, hogy elkenje az egyedi sugárzókat egy LED-en belül.

 

Csináltam még álRheinberget is és a középső LED + LED gyűrűs megoldást is próbáltam, de arról nincsenek képek sajnos.

 

Aztán belefutottunk egy sokkal izgalmasabb dologba, ezt abbahagytuk, azt, meg még azóta sem csináltuk meg! :)

 

Ps: a Telefon kijelzős dolog nem működik, mert kicsi a fényerő, még akkor is, ha kondenzort is használunk. Azt is próbáltam, strukturált megvilágítással. Ami működhet és jónak is tűnik a transzparens LCD használhata, programozható mintákkal."

 

Ebből az derül ki,hogy Te voltál az egyik fejlesztő! :-)

 

Van egy másik érdekessége is a dolognak: Jeff hsz-eit már nem találja meg a fórum kereső....

Jókor készült az archívum! :-)

Előzmény: novakl (30623)