megint itt vagyok Creative Commons License 2021.01.18 -2 0 1218

Úgy tűnik, nem vagyok egyedül azzal, hogy "Nem értek semmihez.".

 

A finom célzást akkor kaptam, amikor a kék fórumon azt állítottam, hogy SDR rádióval lehet frekvenciát mérni, sőt, spektrumanalizátorként is használható. Bizonyítandó, hogy nem értek semmihez a kedves kolléga szavazásra bocsátotta, hogy lehet-e SDR vevővel frekvenciát mérni. Az eredmény nem érdekes - amúgy többen szavaztak igennel -, de íme, nem csak én állítom ezt:

 

"– Elérhető árú labor műszerek fabrikálása
Mivel vizuálisan is megjelenik az SDR szoftveren a vett jel, így kitűnően alkalmas egy rádióadás modulációs jelalakjának ellenőrzésre (jelszint, torz adás és minden más paraméter). Továbbá egy pontosan beállított SDR vevő frekvencia mérőként és akár Scoop-ként is használható."

 

https://www.anico.hu/sdr_radio_adovevo

 

Egyébként más, nem ilyen nagy arcú amerikai fórumokon is használták az elnevezést, hogy "poor man spectrum analyzer". Ha meg már spektrumanalizátorról beszélünk, az ugyebár a frekvencia nélkül nem igazán értelmezhető. Vagy mégis?

Ez volt a mellékelt kép:

 

Ettől kezdve aztán nem voltam hajlandó segíteni azoknak, akik nem tudták installálni az SDR szoftvert, úgy, hogy működjön is a készülék. A Zadiggal van egy trükk, de lehet utánajárni külföldi fórumokon, a lényeg, hogy az enyém működik és az alsó sávokban is, ami egyesek szerint lehetetlen. Ja, van hozzá egy .dll fájl, keressék meg!

Különben is, megjött a spektrumanalizátorom. Tudom, kínai gagyi, de hol érdekel már engem a kötekedők véleménye?

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))