PowerRanger Creative Commons License 2021.01.17 0 0 200297

Kösz a választ . Magyarázatként a választott méretekhez:  láb az eredeti méret, az ülőlapot pedig kicsit vastagabbra vettem mint amilyen az eredeti volt, hogy biztos jó legyen. Ezt már vszeg így hagyom , mert így kértem ajánlatot a CNC-re.

A második dologgal kapcsolatban pedig:

"Milyen átmérőjűre érdemes ezsztergáltatni a lábak végét, hogy ne szoruljon, de ne is kotyogjon a láb?"

Itt azt akartam kérdezni hogy milyenre érdemes kérnem a lábat: a 35-ös ülőlapi lyukátmérőhöz a lábon....

a) 35-ös esztergált átmérőt kérjek és csiszoljam meg kicsit ( már ha kell)

b) 34.5-et kérjek

c) még kisebbet ?  ( de mekkorát?)

Ill volt egy korábbi kérdés a széttartásról: A széttartás úgy terveztem megoldani:

1) a talp oldalon lefűrészelem a lábat a megfelelő szögben: ( módszer: számítógéppel vagy kézzel kiszerkesztem egy öntapadós papírra, hogy kb mit kéne levágni - azaz hogy hogyan néz ki egy 10°os síkkal elmetszett, adott sugarú henger palástja "kiterítve" - ez át tudom rajzolnia lábra és így le tudom vágni a láb végét a megfelelő szögben.

2)  a láb ülőlapi végén: Itt az esztergált részt kéne 10ban "bővíteni". Ezt nehéz ügy. Vagy nem oldom meg ( az edredeti darabon így van),  vagy befűrészelés + véső + csiszolás kombóval megpróbálkozok. Az előbb leírt matricázás szerintem itt is segíthet. De van még egy probléma: az hogy a két fűrészelési síknak párhuzamosnak kéne lennie. Hogy ez hogy oldható meg, azon még gondolkodnom kell...

Előzmény: 409 (200292)