István Gyuri Creative Commons License 2021.01.16 -2 0 25081

Közlekedésguru: Az olyan például hogyan jön össze, hogy a közös szakaszon eltérő menetidő van a két viszonylatra?

Az nagyon ritkán indokolható. 

 

A 3-ason dolgozó villamosvezetők rendszeresen panaszkodnak például, hogy a kétkirálynál ha a 62(A) eléjük fordul, akkor feltartja őket, mert míg ők késnek egyre többet, az előttük haladó meg jelzéseket bukik szándékosan, mert nekik bő a menetidő, míg a 3-asoknak ugyanazon a szakaszon szűkebb. 

Visszanéztem a legutóbbi menetidő-korrekciókat is, nincs egyetlen időszakban sem, egyetlen megállóközben sem eltérő részmenetidő.

Lehet, hogy volt valamikor, de most nem szeretnék a bugyrokba leásni.

 

 

a valós idejű adatokkal meg lehetne mit kezdeni, ha a tényadatok nem manuálisan lennének rögzítve 

a menetidőelemzés adatai nem kell kézzel rögzíteni, de szűrni, vagy az alapbeállításoktól eltérően elemezni már kell "kézimunka" (vagy néhány csacska-makró, ami segít vizualizálni is)

 

05-52: azért írtam, hogy 5-6 alkalommal jeleztem, nem 1x.

Megértettem. De akkor nem a megfelelő embernél jártál :)

 

Utána már elmegy az ember kedve tőle, és a sokadik alkalom után már a kifogás sem érdekli az embert.

Sokszor a "kifogás" jogos lehet.

 

A probléma azóta is fennáll (pedig tényleg minimális munka lenne vele), de már nem látom értelmét foglalkozni vele (93/93A vonal egyébként, amiről beszéltem)

2017 januárjában és 2018 szeptemberben is volt rajta menetidő-korrekció (gyors ránézésre is látszik, hogy 1-2 percek el lettek véve, jellemzően a vonal elején, ami szakmailag jó irány az ellen, hogy ne az legyen, hogy ha kivárja az idejét, aztán utána késni fog, de volt 6:30-9:00 között valóban hibás menetidő Szemeretelep felé, ami irreálisan 3-4 perccel több volt, de tavaly szeptemberben az is korrigálva lett), de ha megírod (akár itt, akár magánban), hogy te mit és pláne mikor láttál, mit javasoltál, megnézem, hogy jogosnak látszik-e és megoldható-e.
Én is látok benne olyat, ami egy picit soknak tűnik (pl. reggel Köki felé, vagy hétvégén napközben), de nem venném a bátorságot arra, hogy ezt egy hosszabb távot felölelő adatelemzés nélkül kijelentsem.

Előzmény: Közlekedésguru (25078)