RnD Creative Commons License 2021.01.16 -3 5 2837

Zvenyigorod--Vác: 29-33 (végeredmény)

 

A szünet után még huszonöt másodpercig kettős emberelőnyben támadhatott az orosz csapat, vissza is jöttek  mínusz 4-re (13-17) de Koni rögtön lőtt egy gólt utána, és aztán kiállították (egy minimális visszahúzást követően, amiért ritkán adnak ilyesmit..) Ezzel viszont Koni, Helembai Fanny és Szabó Laura is komoly veszélybe került: félóra volt még a meccsből, de egy harmadik kiállítás után már nem jöhettek volna vissza. Ez aztán a hátralevő időben a védekezésünket végig befolyásolta: többször is igencsak visszafogottak voltunk a vonalon, érthető módon (de nem kaptunk piros lapos kiállítást...) Az oroszok nem voltak ilyen szerencsések, Djacsenkót rögvest kizárták a meccsből miután Konit 'megnyakazta' a hatos előtt.

 

A 38. perc tájékán a Zvezda kijött nyitott védekezésre, méghozzá annak is az agresszívabb fajtájára, a zavaró védő 15 méterig is előrejött.  Ez persze nem volt jó hír, a támadások kicsit megakadtak, bár arra nagyon vigyáztunk hogy a labdát el ne veszítsük, és azért gólokat így is lőttünk (Diószegi Niki jobbszélről nem tudott hibázni). Magabiztosan tartottuk is öt-hatgólos előnyünket a 48. percig...amikor aztán három kihagyott helyzetből indulni tudtak az oroszok és hirtelen feljöttek 23-27-re (sőt majdnem mínusz 3-ra, de a negyedik lerohanásból szerencsére nem lett gól). Kácsor Gréta két klassz átlövésgólja a legjobbkor jött (25-30 54. perc) de a kezdősort már csak a szíve vitte, Koni is kihagyott két ziccert, Szabó Laurával több gond volt mint haszon (elöl belemenés tőle, védekezésben lemaradt mindenkiről). És Bukovszky sem védett már semmit, igaz ő negyvenöt percen át klassz volt, érthető h a végére elfáradt (és most jött volna jól egy csere, de Szikágyi nem merte Bálint Annát beküldeni).

 

Az oroszok feljöttek látótávolságra (28-30 57. perc) ráadásul Diót kiállították. Két perc volt hátra, Koninak kellett kézbe venni a dolgokatr, meg is tette és kiharcolt egy hetest (az első hetest amit kaptunk ezen a meccsen). Ezt Szabó Laura belőtte, ezzel meg is nyertük a meccset, mert három gól volt az előnyünk másfél perccel a vége előtt (29-32). A Zvezda ezután már nem is talált be, tőlünk Koni viszont még egyszer igen, így lett teljes az örömünk (29-33).....:)

 

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, nagyon szép kézilabdát láttunk tőlük, igazi "magyar iskolát" negyven percig, sokkal ötletesebbek, gyorsabbak és ügyesebbek voltunk az ellenfélnél. Utána meg nagyot küzdöttünk és végig koncentráltunk, a játékvezetőkre is figyeltünk, akciókat fölöslegesen nem siettünk el, fejben nagyon ott voltunk. Csak dicsérni lehet a csapatot és a szakmai stábot....!